Folytatódik a #reggelifinomságok 3x3 minisorozatom! A következő 3 recept témája: “Egy tál reggeli finomság!”
A finomságokhoz az Alpro hozzáadott cukor nélküli (természetes módon előforduló cukrokat tartalmazó) gyümölcsös szójagurtjait fogom használni, amik nemcsak nálam, hanem a család többi tagjánál is átmentek a rostán :)
1. Az első tál finomság: MÁLNÁS-ALMÁS szójagurt tál
Tudom, hogy erre sokan mondanák, hogy ez nem is igazi recept, mert csak rápakolsz mindent a tálra és kész. DE!
...nem mindegy ízben miket pakolsz a tálra.
... az sem mindegy, hogy csak rádobálod a hozzávalókat, vagy egy pici időt szánva szépen feldíszíted.
... ha pedig időd engedi, akkor a hozzávalókat egy picit össze is dolgozhatod robotgéppel vagy egy villával és akkor máris “főztél” is egy kicsit!
MÁLNÁS-ALMÁS szójagurt tál
Elkészítési idő: 3 perc
Hozzávalók (3 tálhoz):
- 1 doboz Alpro almás-málnás szójagurt
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 10 dkg mogyoró
- 1 alma
- 10 dkg málna (fagyasztott vagy friss)
Elkészítés:
1. A mogyorót egy késsel aprítsuk fel. Az almát vágjuk csinos darabokra.
2. A szójagurtot keverjük össze a zabpehely és a mogyoró felével. Keverhetjük robotgéppel, de ha lusták vagyunk reggel mosogatni, használjunk egy sima villát!
3. Öntsük egy tálba a keveréket, és a tetejét díszítsük meg almával, málnával, a mogyoróval és a zabpehellyel.
2. Az második tál finomság: MANGÓS CHIA puding szójagurttal
Én nagyon szeretem a poharas finomságokat. Ínycsiklandó és finom dolgok egy pohárba rétegezve rosszak már nem lehetnek. S bár tudjátok rólam (rólunk), hogy mi változatosan, de mindent eszünk, ezért újdonság nekünk is, hogy mostanában egyre többször kerül teljesen növényi alapú reggeli az asztalunkra. Persze fontos az is, hogy ne vigyünk be túl sok felesleges cukrot a reggelivel, ezért a legjobbkor jött, hogy tesztelhettük az Alpro gyümölcsös szójagurtjait, amik hozzáadott cukor nélküli készülnek, és csak természetes módon előforduló cukrokat tartalmaznak.
A mangós ízűből varázsoltam ezt a réteges kókuszos chia pudingot, ami gond nélkül elfogyott!
MANGÓS CHIA puding szójagurttal
Elkészítési idő: 10 perc + egy este pihenés
Hozzávalók (3 adaghoz):
- 3 evőkanál chiamag
- 3 dl Alpro bio kókuszital
- 1 doboz Alpro mangós szójagurt
- 3 dkg aszalt mangó
- 3 dkg kókuszchips
Elkészítés:
1. A kókuszitalt és a chia magot keverjük össze egy kisebb edényben. Takarjuk le majd tegyük egy estére a hűtőbe, de minimum 2 órára.
2. Reggel üvegpoharakba rétegezzük a szójagurtot, a chia pudingot.
3. A tetejét díszítsük meg az aszalt mangóval és a kókuszchipsszel.
Tipp:
Aszalt mangó helyett használhatunk frisset is, a kókuszchipset pedig helyettesíthetjük kókuszreszelékkel.
3. A harmadik tál finomság: ALMÁS-ZABPELYHES MORZSASÜTI
Az utolsó “Egy tál finomságot” egy nem sietős napra ajánlom, mert bár nagyon egyszerű, de igényel némi előkészületet és sütést. S bár ez akár egy süti is lehetne, én még is javaslom, hogy próbáljátok ki egy hétvégi brunch során, és nem bánjátok meg.
Almás morzsasüti, szójagurttal
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Hozzávalók: (4 adaghoz)
- 4 alma (gála vagy golden)
- 1 kk fahéj
- 8 evőkanál zabpehely
- 5 dkg vaj
- 1 zacskó vaníliás cukor
Tálaláshoz:
-1 doboz Alpro mangós szójagurt
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vajat vegyük ki a hűtőből.
2. A almát reszeljük le és keverjük össze a fahéjjal.
3. A szobahőmérsékletű vajat keverjük össze a zabpehellyel és a vaníliás cukorral.
4. Négy kisebb sütőformában osszuk el az almát, majd a tetején terítsük szét a zabpelyhes keveréket. Tegyük őket a sütőbe, ahol 10-15 perc alatt süssük szép ropogósra.
5. Miután kihűltek, kanalazzunk szójagurt a tetejükre és így tálaljuk.
További tippekre van szükséged, hogy hogyan indítsd teli hassal reggeleket?
5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.
Szerezed be most 5% kedvezménnyel a Libri könyvesboltokban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.