Nagyon szeretem a friss zöldborsót, de pucolni azt nem! Gyerekként a telkünkről hazahozott borsót gyakran nekem kellett kifejteni. Az ölemben egy hatalmas edénnyel, vagy inkább lavórral ültem, s valahogy sehogy sem akart elfogyni! Na jó, közben legalább nézhettem a TV-et, de azért elég rendesen elment a kedvem a zöldborsó pucolástól.
Így amikor borsószezon van, a piacon vadászom a kofákat, akik már megpucolva árulják a zöldborsót. Kicsit drágább, de nekem megéri!
Tavaszi zöld tészta
Elkészítési idő: 15 perc (+ zöldborsó pucolás)
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg fusilli tészta
- 20 dkg borsó
- 10 dkg ricotta
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
Szükséges eszközök:
- 2 fazék
- szűrő
- kislyukú reszelő
- botmixer
- keverőtál
- fakanál
Elkészítés:
1. Tegyünk fel vizet forrni két fazékba.
2. A zöldborsót pucoljuk (ha nem pucoltat vettünk) és mossuk meg. A parmezánt reszeljük le.
3. Amikor a vizek felforrtak tegyük az egyik fazékba a fusillit a másikba pedig a borsót. A borsónak elég 5 perc, hogy elkészüljön, a tésztát főzzük a csomagoláson jelzett időpontig.
4. A megfőtt borsóból pár szemet tegyünk félre a tésztára díszítésnek, a többit tegyük egy keverő edénybe a ricottával és a bazsalikommal együtt. Botmixer segítségével dolgozzuk össze. Ha nehéz összekevereni, akkor a tészta főzővizéből kanalazzunk bele egy keveset.
5. Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük a ricottás keverékbe. Tálaláskor szórjuk meg a félretett borsóval, és parmezánnal.
Tippek:
Bazsalikom helyett használhatunk friss rozmaringot is. S ha valaki úgy szeret a spárgát mint én, a borsó helyett, azzal is kipróbálhatja!
Ez a recept az 5 hozzávalós vacsorák könyvem tavaszi fejezetből van.
A könyv most 5% kedvezménnyel beszerezheted a Libri webáruházában és a könyvesboltokban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.