Tavaszi zöld tészta - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Tavaszi zöld tészta Szólj hozzá!

Tavaszi zöld tészta

By: szabojucus 2021. április 07.

a13c747b-b5f8-4bf9-a449-f678532cb9db.jpegNagyon szeretem a friss zöldborsót, de pucolni azt nem! Gyerekként a telkünkről hazahozott borsót gyakran nekem kellett kifejteni. Az ölemben egy hatalmas edénnyel, vagy inkább lavórral ültem, s valahogy sehogy sem akart elfogyni! Na jó, közben legalább nézhettem a TV-et, de azért elég rendesen elment a kedvem a zöldborsó pucolástól.

Így amikor borsószezon van, a piacon vadászom a kofákat, akik már megpucolva árulják a zöldborsót. Kicsit drágább, de nekem megéri! 

df56c03f-64ec-4c8a-a597-b6c27873b551.jpeg
Tavaszi zöld tészta

Elkészítési idő: 15 perc (+ zöldborsó pucolás)

Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg fusilli tészta
- 20 dkg borsó
- 10 dkg ricotta
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom

Szükséges eszközök:
- 2 fazék
- szűrő
- kislyukú reszelő
- botmixer
- keverőtál
- fakanál

Elkészítés:
1.
Tegyünk fel vizet forrni két fazékba.

2. A zöldborsót pucoljuk (ha nem pucoltat vettünk) és mossuk meg. A parmezánt reszeljük le.

3. Amikor a vizek felforrtak tegyük az egyik fazékba a fusillit a másikba pedig a borsót. A borsónak elég 5 perc, hogy elkészüljön, a tésztát főzzük a csomagoláson jelzett időpontig.

4. A megfőtt borsóból pár szemet tegyünk félre a tésztára díszítésnek, a többit tegyük egy keverő edénybe a ricottával és a bazsalikommal együtt. Botmixer segítségével dolgozzuk össze. Ha nehéz összekevereni, akkor a tészta főzővizéből kanalazzunk bele egy keveset.

5. Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le, keverjük a ricottás keverékbe. Tálaláskor szórjuk meg a félretett borsóval, és parmezánnal.

Tippek:

Bazsalikom helyett használhatunk friss rozmaringot is. S ha valaki úgy szeret a spárgát mint én, a borsó helyett, azzal is kipróbálhatja!

cook-it-with-love_140.png

Ez a recept az 5 hozzávalós vacsorák könyvem tavaszi fejezetből van.

A könyv most 5% kedvezménnyel beszerezheted a Libri webáruházában és a könyvesboltokban! 

 a13c747b-b5f8-4bf9-a449-f678532cb9db.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6216492840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása