Szeretem az olyan recepteket, amik évszaktól függetlenül használhatak. Ilyen például a csokis chia pudingom, amit nem csak azért szeretek mert bármilyen idénygyümölccsel feldobható, hanem azért is, mert este 10 perc elkészíteni. S reggel már csak a gyümölcsöt kell rátenni és ehetem is.
CSOKIS CHIA PUDING
Elkészítés idő: 10 perc + egy este pihenés
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 evőkanál kakaópor (!cukrozatlan)
- 2 evőkanál stevia
- 1 presszókávé
- 2,5 dl mandulaital
- 4 dkg chia mag
Díszítés:
- idénygyümölcs
Elkészítés:
1. A mandulaitalt és a chiamagot keverjük össze egy kisebb edényben a kakaóval. Hagyjuk egy picit állni.
2. Addig főzzünk le egy presszókávét, s várjuk meg míg kihűlni.
3. Öntsük a pudinghoz a kihűlt kávét és édesítsük ízlésünk szerint. (Én mostanában steviát használok.) Kavarjuk össze jó alaposan, hogy minden chia magot érjen nedvesség.
4. Két csavaros üvegbe öntsük szét. Majd tegyük egy estére a hűtőbe, de minimum 2 órára.
5. Reggel a tetejét díszítsük meg aktuálisan friss és kedvünk szerinti idénygyümölcscsel.Én most a saját termesztésű cseresznyénkkel díszítettem, amiből sajnos a tavasz hideg miatt csak 1/4 annyi van a fán, min tavaly!
Szeretnéd teli hassal indítani a reggeleket?
5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.
Szerezed be most 5% kedvezménnyel a Libri könyvesboltokban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.