Madár salátája: Baconös vinaigrettes salátát - Legyen saját salátád 1. - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Madár salátája: Baconös vinaigrettes salátát - Legyen saját salátád 1. Szólj hozzá!

Madár salátája: Baconös vinaigrettes salátát - Legyen saját salátád 1.

By: szabojucus 2021. július 12.

Akkor hulljon le a lepel az első vendégemről a #legyensajátsalátád salátád mini sorozatban! Szóval ezt a Baconös vinaigrettes salátát, Erdei Zsoltnak, Madárnak készítettem.

Amint látjátok a saláta készítés jó hangulatban telt! Pedig bevallom nagyon izgultam. Mégis csak Madár egy igazi, erős sportoló jött hozzám, hogyan fogom rávenni, hogy salátát egyen, s pláne, hogy segítsen az elkészítésében.
De nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot, és miután megbeszéltük, kinek mekkorák a gyerekeik már teljes összehangban dolgoztunk a konyhában.

zsolt_5-hozzavalos-salataka_fekvo.JPG

Amíg én a bacont pirítottam, addig Zsolt a salátát keverte.

A salára alapja egy kevert Fitness saláta. S hogy legyen benne valami férfi szíveket is megdobogtató került bele pirított bacon. Főtt tojás, hogy tartalmas legyen. De a bacon zsírja se veszhetett kárba, ezért abból készült egy kevés fehérbor ecettel és mustárral egy öntet.

Az öntetet egyebként melegen érdemes a elkészíteni és a salátára önteni, mert úgy a legfinomabb.

Az elkészült saláta hamar lefogyott, amit én jó jelnek vettem. Ráadásul azt az ígéretet kaptam Zsolttól, hogy otthon is elkészíti, mert egyáltalán nem volt bonyolult! Na majd jól számon is kérem, hogy a boxkesztyűt valóban lecserélte-e fakanálra!

erdei_zsolt_es_szabo_jucus_az_5_hozzavalo_konyha_ban_salatakesztes_kozben.JPG

BACONÖS VINAIGRETTES SALÁTA

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (2 személyre): 
- 1 csomag Eisberg Fitness mix 
- 10 dkg bacon
- 3 tojás
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál fehérbor ecet

Elkészítés:
1. Hideg vízbe tegyük fel a tojásokat főni és újra forrástól számított 8 percig főzzük. Majd azonnal hűtsük le, minél hidegebb vízben annál a jobb. Miután meghűltek pucoljuk meg és vágjuk cikkekre.

2. Miközben a tojások főnek, a bacont csíkozzuk fel, és pirítsuk meg a serpenyőben. Amikor szép színt kaptak, a serpenyőt húzzuk le a tűzről, a megpirult csíkokat szedjük ki a tányérra.

3. Öntsük a serpenyőben maradt meleg zsiradékhoz a mustárt  és a fehérbor ecetet majd a habverővel dolgozzuk össze.

4. Öntsük egy salátástálba a saláta mixet, a serpenyőből öntsük rá az öntetünket és keverjük össze alaposan.

5.  Tálaláskor a saláta tetejét díszítsük a pirított baconnel és a cikkekre vágott tojással.

szabo_jucus_5_hozzavalos_vacsorak.jpg

Mit szólnál, ha az esti vacsorakészítés hasonlóan vidáman telne, mint Madárral nekem a főzés a konyhában?


Szóval ha esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!

A könyv beszerezhető a Libri könyvesboltokban, a www.libri.hu-n is!

Szerezd be a saját példányodat most!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2716617392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása