Mostanában egyre többször választok zöldséges ételt napközben ebédre a húsosok helyett.
Ennek két oka is van.
- Az egyik, hogy több energiám marad, ha nem az emésztésre koncentrál a testem.
- A másik, hogy egyre több helyről és egyre “hangosabban” jut el hozzám is az üzenet, hogy a fenntarthatóság egyik fő alappillére a hús fogyasztás mérséklése lehet.
De ne csak a fenti okok miatt, hanem azért is próbáljátok ki ezt a recepetet, mert finom!
SÜLT RÉPÁS QUINOASALÁTA
Elkészítés idő: 10 perc + a répa sütése
Hozzávalók
(2 adaghoz):
- 10 dkg quinoa
- 4 db fűszeres sült répa*
- 8 dk kecskesajt
- 1/2 citrom
- 1/2 csokor pertezselyem
Elkészítés:
1. Ha nincsen készen, akkor készítsük el a sült répát (a receptet itt megtaláljátok).
2. A quinoát mossuk meg és főzzük meg 2-szeres mennyiségű vízben 10-12 perc alatt. Közben a répát vágjuk kockákra, a petrezslymet pedig aprsítsuk fel.
3. Egy edénybe keverjük össze a quinoát, a répát és a kecskesajtot alaposan, adjuk hozzá a citrom levét is.
Tálaláskor pedig szórjuk meg petrezselyemmel.
Tipp:
Egy befőttes üvegben könnyen magunkkal vihetjük, s ha nincsen lehetőségünk melegíteni, hidegen is finom!
Mit is főzzek este?
Neked is sokszor gondot okoz, hogy mit is egyél/egyetek?
Ha esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!
A könyv beszerezhető a Libri webáruházában és a könyvesboltokban!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.