Mit szólnátok egy olyan Karácsonyi menühöz, ahol nem maradna másfél szelet bacon, vagy egy kisebb darab leveles tészta vagy egy tojás sárgája, hanem mindent is felhasználnánk? Na ilyet fogunk most készíteni, méghozzá egy 4 részeset! Rendhagyóan a desszerttel fogunk kezdeni, mert a megmaradt tojássárgáját a következő ételhez fogjuk felhasználni.
Az Eton mess egy angol édesség, ami tulajdonképpen egy habcsókos-tejszínes-gyümölcsös finomsága. Nem csak a színe miatt piros fehér miatt karácsonyi szerintem, hanem azért is mert megérdemlünk egy kis extra kényezetetést ilyenkor! Hiszen egy édesség, amiben habcsók és teszínhab és eper van egyben, az csak finom lehet!
Az 5 hozzávalót megtalálod a Instán és TikTokon is!
Ezt az édességet előre is elkészíthetitek. A habcsókot akár 1 héttel előbb is (csak nehogy elfogyon addig). A tejszínhabot is akár előző este felverhetitek sőt az epret is összevághatjátok, és hagyhatjátok hűtőben kiolvadni egy éjszakára. Így másnap már csak össze kell állítani a desszertet. Ezzel időt spórolhattok magatoknak.
Ha bajban vagy még pár ajándékkal, akkor íme egy ötlet gasztro szerelmeseknek!
Az 5 hozzávalós könyveimet, most 30% kedvezménnyel és ingyenes szállítással szerezheted be az XMAS2022 kóddal a webshopomban, 2022. december 15-ig:
https://5hozzavalo.blog.hu/2021/01/15/5_hozzavalos_bolt
KARÁCSONYI ETON MESS
Tejszínhab, habcsók és eper egy pohárba rétegezve.
Elkészítési idő:
20 perc előkészület, 1 óra sütés és még 5 perc
Hozzávalók:
(4 pohárhoz)
- 2 db tojás
- 8 dkg porcukor
- 4 dl tejszín
- 35 dkg fagyasztott eper
- menta levél a díszítéshez
Szükséges eszközök:
- robotgép
- egy kisebb edény a tojássárgájához
- habzsák
- tepsi, sütőpapírral bélelve
- rács, a habcsók hűtéséhez
- vágódeszka
- kés
- üvegpoharak vagy egy nagyonn üveg edény
Elkészítés:
1. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgájukat tegyük félre, leveles tészták kenéséhez tökéletes lesz. A fehérjéből pedig először magában, majd a cukor hozzáadásával verjünk kemény habot.
2. Habzsákkal nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és 100 fokon 45 percig süssük. Majd hagyjuk rácson kihűlni.
3. Közben a fagyasztott epret vágjuk fel kisebb darabokra és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni.
A tejszínt verjük kemény habbá.
4. Amikor a habcsók kihűlt törjük darabokra és el is kezdhetjük a desszert rétegezést kis poharakba (vagy akár egy nagy átlátszó üvegtálba).
5. Az első réteg egy adag habcsók, erre mehet a már kiolvadt eper, a levéből is nyugodtan tegyünk rá, majd mehet rá a tejszínhab. Majd egy újabb réteg mindenből, végül a tetejére tejszínhabot és friss mentalevelet teszünk.
Tipp:
Tejszínből ha laktózmentes választatok, akkor nem szükséges hozzá plusz cukor, hogy édes legyen.
Nézd meg a lenti videóban, én így készítettem el!
Hogy tetszik Nektek ez az édesség? Így eperrel és mentával már Karácsonyi?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.