Az ősz változást hoz, és egy receptet is: Fügés-mandulás zabkása - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Az ősz változást hoz, és egy receptet is: Fügés-mandulás zabkása Szólj hozzá!

Az ősz változást hoz, és egy receptet is: Fügés-mandulás zabkása

By: szabojucus 2023. október 05.

Egy hosszabb bevezető után jön a recept is, csak szeretnék egy kis magyarázatot adni, miért nem voltam annyira aktív itt az elmúlt időszakban! Szóval, ha csak a recept érdekel görggess a poszt aljára! De köszönöm ha elovasod, amit írtam! :)

img_4994.JPG

A dolgok változnak, s mondhatnánk, hogy bár csak maradna minden változatlan, de a változás jó! Az elmúlt 1,5 év nagyon kalandos volt a számomra, sok minden változott meg körülöttem.

Tudjátok, hogy az 5 hozzávalót 9 éve, kezdtem. „Atya ég!” kimondani is sok.
Nagyon sok mindent kaptam tőle, megvalósítottam egy csomó álmom, lett két szakácskönyvem, az év bloggere lettem, női magazinokban szerepeltem, sőt volt saját főzős sorozatom is a Fem3 csatornánál.

Másfél évvel ezelőtt, kezdtem úgy érezni, hogy szeretnék egy kicsit feljebb lépni, s még több kreativitás van bennem, amit szeretnék kibontakoztatni.

Talán nem véletlen, hogy ezen a ponton találtak meg nagy cégek, és kezdtünk el együtt dolgozni. Úgy, hogy már nem csak magamnak gyártok tartalmat, hanem az 5 hozzávalóban megszerzett tudásomat használva készítek videókat, social media tartalmakat másoknak. Abban segítek másoknak, hogy vizuálisan hogyan jelenítsék meg a tartalmaikat úgy, hogy az eladás ösztönző és márka építő legyen.

Ha szeretnétek látni, miken dolgoztam az elmúlt időszakban, és miért nem voltam itt annyira aktív, akkor kattintsatok a szabojucus.hu-ra!

Számomra fontos az esztétika, és a munkám egyik legélvezetesebb része az, amikor olyan kreatív megoldásokat találhatok ki, ami illik egy márka arculatába és valóban segíti az ő kommunikációjukat.

Tudjátok, hogy itt vagyok, kicsit ritkábban, a fentiek miatt.

Sőt mostanában kezdett el foglalkoztatni az is, hogy hogyan lehetne átadni ezt a fajta látásmódot, amivel én rendelkezem másoknak is, szóval az oktatás felé is kacsingatok egy kicsit!

De most hoztam Nektek egy igazi őszi receptet: egy igazi őszi zabkását, amivel fel tudod dobni, a már kicsit borongósabb reggeleket!

fuges-mandulas-zabkasa-5hozzavalobol_szabo-jucustol.png

Fügés-mandulás ZABKÁSA

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:
- 3,5 dl mandulatej
- 5 evőkanál zabpehely
- 1 marék hámozott mandula
- 3 friss füge
- 1 evőkanál méz

Szükséges eszközök:
- kisebb lábas
- szilikon lapát
- evőkanál
- vágódeszka
- kés

Elkészítés:
1. Öntsük a lábasban a mandulatejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Kis lángon időnként megkeverve, főzzük 5-7 percig, míg be nem sűrűsödik.

2. Közben a fügét mossuk meg, és vágjuk fel szép vékony szeletekre.

3. Mikor a kása elkészült vegyük le a tűzről, keverjük bele a mézet.

4. Szedjük két kis tálkába, a tetején szépen rendezzük el a füge szeleteket és szórjunk rá díszítésnek a mandulát.

Megtalálsz a Instán és TikTokon is! 

@szabojucus Fügés-mandulás zabása - Fig & Almond porridge RECEPT-hez görgess lejjebb - RECIPE below HUN FÜGÉS-MANDULÁS ZABKÁSA Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók:
- 3,5 dl mandulatej
- 5 evőkanál zabpehely
- 1 marék hámozott mandula
- 3 friss füge
- 1 evőkanál méz Szükséges eszközök:
- kisebb lábas
- szilikon lapát
- evőkanál
- vágódeszka
- kés Elkészítés:
1. Öntsük a lábasban a mandulatejet, szórjuk bele a zabpelyhet. Kis lángon időnként megkeverve, főzzük 5-7 percig, míg be nem sűrűsödik. 2. Közben a fügét mossuk meg, és vágjuk fel szép vékony szeletekre. 3. Mikor a kása elkészült vegyük le a tűzről, keverjük bele a mézet. 4. Szedjük két kis tálkába, a tetején szépen rendezzük el a füge szeleteket és szórjunk rá díszítésnek a mandulát. ------ ENG FIG & ALMOND PORRIDGE Preparation time: 10 minutes Ingredients: - 3.5 dl almond milk - 5 tablespoons oats - 1 handful of peeled almonds - 3 fresh figs - 1 tablespoon honey Required tools: - Small saucepan - Silicone spatula - Tablespoon - Cutting board - Knife Instructions: 1. Pour the almond milk into the saucepan and sprinkle in the oats. Cook over low heat, stirring occasionally, for 5-7 minutes until it thickens. 2. While the oatmeal is cooking, wash the figs and slice them into thin, attractive slices. 3. When the oatmeal is ready, remove it from the heat and stir in the honey. 4. Divide it into two small bowls, arrange the fig slices nicely on top, and sprinkle with almonds for decoration. 
#porridge #porridgerecipes #oatmeal #oatmealtiktok #oatmealrecipes #fig #almond #almondmilk #5hozzavalo #5ingredients #breakfastideas #szabojucus ♬ eredeti hang - Szabó Jucus - 5 hozzávaló

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3618228285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása