Reggeli a rohanások megmentője: Málnás-mandulás chia puding - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Reggeli a rohanások megmentője: Málnás-mandulás chia puding Szólj hozzá!

Reggeli a rohanások megmentője: Málnás-mandulás chia puding

By: szabojucus 2024. október 21.

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a reggeli rohanásban egyszerűen nincs időnk normális reggelit összedobni. Persze, valami gyors rágcsálnivalót elő lehet kapni a szekrényből, de az gyakran nem elég tápláló, és nem is igazán frissít fel a nap kezdetén. Számomra az ideális megoldás az, ha előző este készítek valamit, amit reggel csak elő kell kapni a hűtőből, és néhány perc alatt gyönyörűvé tudom varázsolni.

Ez a chia puding tökéletes erre a célra! Este elkészíted, reggel pedig már csak díszítésre van szükség, és indulhat is a nap egy finom és tápláló reggelivel! Ezért is lett nagy kedvencem, mert egyszerű, gyors, és még egészséges is.

ma_lna_s-mandula_s_chia_puding_5-hozzavalobol_cover.png

Megtalálsz a Instán és TikTokon is! 

Ezt a receptet most az új turmixgépemmel, a Steba MX2 PLUS-D B-vel készítettem, amit éppen tesztelek. Az első benyomásaim nagyon pozitívak, és az az igazság, hogy már most nagyon megszerettem! Nemcsak szép és erős, de a használata is rendkívül kényelmes.

Mit szeretek benne a legjobban? Először is, hogy üveg a kehely, amit sokkal jobban preferálok a műanyagokkal szemben. A turmixolás pillanatok alatt kész volt, köszönhetően a nagyon erős késrendszerének. A gép megbízhatóságáról már a videóban is meggyőződhettek, ahol láthatjátok, milyen gyorsan és simán végezte a dolgát.

Ráadásul a turmixgép teljesen szétszedhető, ami számomra hatalmas előny. Minden egyes alkatrészt könnyen ki lehet tisztítani, így nem kell bajlódni a makacs szennyeződésekkel, amelyek gyakran a kések körül maradnak. Ez a tulajdonsága különösen fontos, ha rendszeresen használsz turmixgépet különböző alapanyagokhoz. 

malnas-chia-puding-steba-mx2-turmixgeppel.png

A chia puding előnyei

A chia mag igazi szuperélelmiszer, tele van rostokkal, omega-3 zsírsavakkal és antioxidánsokkal, ráadásul hosszú időre eltelít. Amikor chia pudingot készítesz, a magok felszívják a folyadékot és zselészerű állagot vesznek fel, ami tökéletes alapot ad egy desszert jellegű reggelinek. Mandulatejjel és málnával párosítva pedig igazi ízrobbanást kapsz, ami reggel frissítően hat.

 

Receptek Magamnak

Ez a recept egyébként 21. része egy sorozatomnak, ahol magamnak készítek, finom, de egyszerű recepteket: nem a család van a fókuszban, hanem az én mit szeretnék enni és az, hogy mivel kényeztessem magamat. Szóval ha megnéznéd a többi receptet is, akkor itt eléred!

Málnás-mandulás chia puding  


Hozzávaló személyenként:

- 1 marék fagyasztott málna

- 1,25 dl mandulatej
- 1/2 teáskanál méz
- 1 nagy evőkanál chia mag
- 1/2 doboz görög joghurt
Díszítéshez: néhány szem málna és szeletelt mandula a tetejére

Szükséges eszközök:
- Steba MX2 PLUS-D B turmixgép
- kis keverőedény
- kiskanál
- zálaláshoz pohár

Elkészítés:
1. A fagyasztott málnát, mandulatejet és mézet helyezd a turmixgépbe, majd keverd addig, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

2. Öntsd a keveréket egy tálba, és add hozzá a chia magot. Keverd jól össze, hogy a magok egyenletesen eloszoljanak.

3. Tedd a tálat hűtőbe, és hagyd egy éjszakára, hogy a chia magok megszívják magukat, és puding állagúvá váljanak.

4. Reggel kanalazd a kész chia pudingot poharakba, és a tetejére egy réteg görög joghurtot tegyél.

5. Díszítésként szórj a tetejére néhány szem málnát és szeletelt mandulát.

Tipp:

Ha friss málnád van, még finomabb lesz, de a fagyasztott málna is tökéletes alternatíva, különösen az év azon időszakaiban, amikor a friss málna nehezen elérhető.

Én így készítettem el ezt a recepetet:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szabó Jucus (@szabo.jucus) által megosztott bejegyzés

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr718712576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása