Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor a reggeli rohanásban egyszerűen nincs időnk normális reggelit összedobni. Persze, valami gyors rágcsálnivalót elő lehet kapni a szekrényből, de az gyakran nem elég tápláló, és nem is igazán frissít fel a nap kezdetén. Számomra az ideális megoldás az, ha előző este készítek valamit, amit reggel csak elő kell kapni a hűtőből, és néhány perc alatt gyönyörűvé tudom varázsolni.
Ez a chia puding tökéletes erre a célra! Este elkészíted, reggel pedig már csak díszítésre van szükség, és indulhat is a nap egy finom és tápláló reggelivel! Ezért is lett nagy kedvencem, mert egyszerű, gyors, és még egészséges is.
Megtalálsz a Instán és TikTokon is!
Ezt a receptet most az új turmixgépemmel, a Steba MX2 PLUS-D B-vel készítettem, amit éppen tesztelek. Az első benyomásaim nagyon pozitívak, és az az igazság, hogy már most nagyon megszerettem! Nemcsak szép és erős, de a használata is rendkívül kényelmes.
Mit szeretek benne a legjobban? Először is, hogy üveg a kehely, amit sokkal jobban preferálok a műanyagokkal szemben. A turmixolás pillanatok alatt kész volt, köszönhetően a nagyon erős késrendszerének. A gép megbízhatóságáról már a videóban is meggyőződhettek, ahol láthatjátok, milyen gyorsan és simán végezte a dolgát.
Ráadásul a turmixgép teljesen szétszedhető, ami számomra hatalmas előny. Minden egyes alkatrészt könnyen ki lehet tisztítani, így nem kell bajlódni a makacs szennyeződésekkel, amelyek gyakran a kések körül maradnak. Ez a tulajdonsága különösen fontos, ha rendszeresen használsz turmixgépet különböző alapanyagokhoz.
A chia puding előnyei
A chia mag igazi szuperélelmiszer, tele van rostokkal, omega-3 zsírsavakkal és antioxidánsokkal, ráadásul hosszú időre eltelít. Amikor chia pudingot készítesz, a magok felszívják a folyadékot és zselészerű állagot vesznek fel, ami tökéletes alapot ad egy desszert jellegű reggelinek. Mandulatejjel és málnával párosítva pedig igazi ízrobbanást kapsz, ami reggel frissítően hat.
Receptek Magamnak
Ez a recept egyébként 21. része egy sorozatomnak, ahol magamnak készítek, finom, de egyszerű recepteket: nem a család van a fókuszban, hanem az én mit szeretnék enni és az, hogy mivel kényeztessem magamat. Szóval ha megnéznéd a többi receptet is, akkor itt eléred!
Málnás-mandulás chia puding
Hozzávaló személyenként:
- 1 marék fagyasztott málna
- 1,25 dl mandulatej
- 1/2 teáskanál méz
- 1 nagy evőkanál chia mag
- 1/2 doboz görög joghurt
Díszítéshez: néhány szem málna és szeletelt mandula a tetejére
Szükséges eszközök:
- Steba MX2 PLUS-D B turmixgép
- kis keverőedény
- kiskanál
- zálaláshoz pohár
Elkészítés:
1. A fagyasztott málnát, mandulatejet és mézet helyezd a turmixgépbe, majd keverd addig, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
2. Öntsd a keveréket egy tálba, és add hozzá a chia magot. Keverd jól össze, hogy a magok egyenletesen eloszoljanak.
3. Tedd a tálat hűtőbe, és hagyd egy éjszakára, hogy a chia magok megszívják magukat, és puding állagúvá váljanak.
4. Reggel kanalazd a kész chia pudingot poharakba, és a tetejére egy réteg görög joghurtot tegyél.
5. Díszítésként szórj a tetejére néhány szem málnát és szeletelt mandulát.
Tipp:
Ha friss málnád van, még finomabb lesz, de a fagyasztott málna is tökéletes alternatíva, különösen az év azon időszakaiban, amikor a friss málna nehezen elérhető.
Én így készítettem el ezt a recepetet:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.