Egy átmúlatott éjszaka után született ennek a lepénynek az ötlete.
Mondjuk az átmúlatott erős túlzás, mert én kicsit előbb leléptem, mivel kocsival mentem. Hazafelé jutott eszembe, hogy rég csináltam már zöldséges lepényt, amihez csak 4 hozzávaló kell, ezért került bele még egy kis sonka is.
Végül bekanyarodtam egy éjjel-nappali szupermarketbe az alapanyagokért. Csak az én magassarkúm kopogását lehet hallani az üzletben, mert 1 órakor nem sokan vásároltak rajtam kívül. A lepényt másnap csináltam csak meg, mert azért még annyira nem vagyok fanatikus, hogy hajnalok-hajnalán nekiálljak sütni!
Zöldséges sonkás lepény
Elkészítés idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1 közepes répa
- 10 dkg sonka (bármilyen szárított sonka, én Serranot használtam)
- 1 csomag leveles tészta
- 1 doboz krémsajt (Philadelphiával a legjobb)
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- vágódeszka
- kés
- egy nagyobb tepsi
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
2. A répát hámozzuk meg, és mossuk meg a cukkinivel együtt. A zöldséghámozó segítségével vágjuk vékony szeletekre mindkettőt. Fektessük a zöldséget a vágódeszkára, az egyik végét fogjuk meg és úgy húzzuk végig rajta a zöldséghámozót. Nekem így szokott a legjobban sikerülni. A sonka szeleteket hosszában vágjuk olyan vékonyra, mint a zöldségeket.
3. A tepsibe terítsük ki a leveles tésztát. Külön sütőpapírra nem lesz szükség, mert a tésztát azzal együtt csomagolják. Kenjük rá egyenletesen a krémsajtot. Fektessük szép sorba a lepényre a zöldségeket és a sonkát. Ha marad sonka, akkor a tészta széleire is tegyünk belőle, így mikor felhajtuk 1-1 cm-t a lepény széleiből, a hajtás alá is jut belőle.
4. Tegyük a lepényt előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük szép ropogósra.
5. Ha marad a répa és cukkini szeletekből, akkor kis olivíaolajjal meglocsolva, kiváló saláta lesz belőle a lepény mellé.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Éva Cseh 2014.04.08. 08:11:36
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2014.04.08. 09:43:33
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2014.04.08. 11:23:22
Köszönöm. Remélem ízleni fog! :)
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2014.04.08. 11:24:45
Köszi! De azért jó ötletekben nálad sincs hiány!
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2014.04.08. 13:51:16
A fickó 2014.04.08. 14:08:02
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2014.04.08. 20:59:07
Plusz spárgával is finom lenne, de én ha azzal készítem mást nem is rakok rá, mert úgy szeretem.
Egyébként 6 szeletre vágtuk! :D
A fickó 2014.04.09. 13:01:45