Spárgás rizottó 5 hozzávalóból - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Spárgás rizottó 5 hozzávalóból Szólj hozzá!

Spárgás rizottó 5 hozzávalóból

By: szabojucus 2014. május 07.

spargas-rizotto-5-hozzavalobol_cover.jpg

Ha még nem unjátok, hogy a szezonja miatt a csapból is spárgás receptek folynak, akkor itt az én egyik kedvencem, a spárgás rizottó.

A jó rizottó krémes, szaftos, laktató és 5 hozzávalóból is elkészíthető.

Spárgás rizottó 5 hozzávalóból 

Elkészítés idő: 30 perc

Hozzávalók (4 személyre):
- 25 dkg kerekszemű rizs 
- 1 csomag zöld spárga 
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg parmezán 
- 5 dkg vaj

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- kislyukú sajtreszelő
- két fazék
- botturmix
- merőkanál
- fakanál

Elkészítés:

1. A spárga végéiről távolítsuk el a fás szárat, és mossuk meg. A zsengébb csúcsokat, (körül-belül 1-2 cm) vágjuk le, aprítsuk fel és tegyük félre. A többit vágjuk nagyobb darabokra, és egy liter vízben tegyük fel főni.

2. Amíg a spárga fő, reszeljük le a parmezánt a kislyukú reszelőn. Az újhagymát mossuk még és vágjuk apróra. A vaj felét hevítsük fel és kezdjük el dinsztelni benne a hagymát.

3. A spárga 8-12 perc alatt puhára fő. Vegyük le a tűzről és turmixszoljuk össze jó alaposan. 

4. Amikor a hagyma elkészült tegyük bele a rizst, és kevergessük míg fehérek nem lesznek a szemek. Ekkor adjunk hozzá egy merőkanállal a spárgaléből. Várjuk meg míg a rizs felszívja, csak után jöhet a következő kanál. Folyamatos kevergetés mellett, kanalanként adjuk hozzá a spárgalét, közben egy-egy szem rizst kóstoljunk meg. Mikor már majdnem puha, adjuk hozzá az apróra vágott spárgacsúcsokat is. 

5. Amint a rizs elkészült vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a maradék vajat, amitől finom krémes lesz, és adjuk hozzá parmezánt is, amitől elég sós és ízes lesz a rizottónk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr836131581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása