Eljött a 4. nap, s ahogy a Facebook-on ígértem, itt a következő egészséges reggeli recept. Eddig két édes reggelit (Ropogós gyümölcskása; Körtés, chia puding) és egy sósat (Omlett, ahogy én szeretem) készítettem, szóval ideje egyensúlyba hozni a dolgokat!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én imádom az avokádót. Szeretek belőle krémet is csinálni, de ha jó érett, akkor a legfinomabb vékony szeletekre vágva, egy ropogós pirítóson, egy kis friss korianderrel megbolondítva. Nálam ez mindent visz! :)
Avokádós pirítós korianderkrémmel
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (6 szelethez):
- 2 dkg parmezán
- 1 csokor friss koriander
- 2 evőkanál olívaolaj
- 6 szelet rozskenyér
- 1 avokádó
Szükséges eszközök:
- kis lyukú sajtreszelő
- robotgép
- evőkanál
- kés
- vágódeszka
- kenyérpirító
Elkészítés:
1. A parmezánt reszeljük le, és tegyük a robotgépbe.
2. A koriandert mossuk meg, töröljük meg, a leveleket is tegyük bele a robotgépbe Adjuk hozzá a 2 kanál olívaolajat és jó alaposan keverjük össze, míg szép krémes nem lesz.
3. A vékonyra szelt rozskenyereket pirítsuk meg.
4. Közben vágjuk félbe az avokádót, vegyük ki a magját és héjastól (így lehet szépen) vágjuk vékony szeletekre, majd hámozzuk meg.
5. A pirítósokat langyosan kenjük meg a koriander krémmel, és fektessük rá szép sorban az avokádót.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.