Ebben a salátában az a legjobb, hogy akár ebédnek önmagában, de sült húsok mellé is kiváló. Nem a pepecslésmentes, gyors ételek közé tartozik, de megéri egy kis időt szánni rá. Mert a végeredmény egy krémes, sós és édes, hideg és meleg finomság lesz gránátalmával feldobva.
Kifliburgonyából érdemes csinálni, mert ez a fajta nem fő szét. Mindig kisebb méretűeket válasszunk, mert gyorsabban megfőnek. A burgonyát héjastul kell megfőzni, majd lefedve hűlni hagyni, hogy könnyebb legyen megpucolni. Akkor lesz finom krémes állagú az egész saláta, ha még langyos keverjük össze a majonézzel.
Kíváncsi vagy mi zajlik a kulisszák mögött? Keresd az 5 hozzávalót az Instagram-on is!
Majonézes burgonyasaláta másképp
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg burgonya (minél kisebb annál jobb)
- 4 közepes piros, hersegős alma
- 10 dkg zellerszár
- 1 gránátalma
- 3 evőkanál majonéz
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- lábas
- két keverőedény
Elkészítés:
1. A burgonyát mossuk meg, és egészben tegyük fel sós vízben főni. Minél kisebb burgonyákat választunk annál hamarabb megfőnek. De körül-belül 20 perc lesz szükség. Mikor megfőtt zárjuk le, és lefedve hagyjuk kicsit hűlni.
2. Miközben fő a burgonya pucoljuk meg a gránátalmát. Az egyik keverőtálba engedjünk vizet. Vágjuk félbe a gránátalmákat, majd a víz alatt kezdjük el kimorzsolni a magokat. Így biztos ne fröcsögünk össze semmit semmi.
3. Az almákat és a zellerszárat megmossuk. Az almát vágjuk kockákra, a zellerszárat pedig hosszában felezzük, majd szeleteljük fel. Mehetnek a másik keverőtálba.
4. Mikor a burgonya már kicsit meghűlt, de még langyos, hámozzuk meg, és vágjuk fél centis karikákra. Szintén mehet a keverőtálba. Picit sózzuk is meg.
5. Adjuk hozzá a majonézt, és keverjük össze. Szórjuk meg a tetejét gránátalmával, és már tálalhatjuk is.
Marad a burgonya és a gránátalma, csak 3 hozzávaló változik, de egy teljesen új ételt lesz belőle, próbáld ki ezt is: Ropogósra sült burgonya, gránátalmás salátával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.