Kelbimbó vagy brokkoli? Vagy inkább egy finom tészta? - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Kelbimbó vagy brokkoli? Vagy inkább egy finom tészta? Szólj hozzá!

Kelbimbó vagy brokkoli? Vagy inkább egy finom tészta?

By: szabojucus 2018. január 25.

Vannak zöldségek, amik mumusok. Sokan, ha csak meghallják a nevüket, kirázza őket a hideg. Vagy eszükbe jut az a menzai, szétfőtt, zöldes valami a tányérjukon, amiről próbálták kideríteni, mi is lehet az!

Na erre a hétre két ilyen mumussal, a kelbimbóval és a brokkolival készültem Nektek! :)
Kíváncsi vagyok, hogy ha kipróbáljátok a belőlük készült isteni tésztavacsorákat, akkor megváltozik-e a véleményetek!

Várom a visszajelzéseiteket!

brokkoli_vagy_kelbimbo_avagy_gyors_zoldesges_tesztavacsorak.jpeg

Krémes, sajtos, kelbimbós tészta 

Ha a kelbimbót túlfőzzük, akkor keserű és kénes íze lesz. De akkor hogyan készítsük el, hogy ne ilyen legyen?

Ne fagyasztottat vegyünk, hanem frisset (már a legtöbb zöldségesnél és nagyobb áruházakban is kapható ebben a formában). A legfinomabb pedig úgy lesz, ha gőzben pároljuk pár percig. Így finom édeskés marad a íze és a szép zöld a színe. Ha ehhez még adunk egy kis ropogósra sült bacont, fokhagymát és krémes sajtot, kész is az isteni tésztavacsoránk. 

Elkészítés idő: 15 perc

Hozzávalók (4 fő részére):
- 40 dkg masnitészta
- 20 dkg friss kelbimbó
- 1 natúr Medve tömlős sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon

kelbimbos-spagetti-5-hozzavaloja_2.jpeg

Szükséges eszközök:
- egy nagyobb fazék 
- párolóbetét vagy ha az nincsen, akkor egy nagyobb szűrő
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál

Elkészítés:
1. Tegyük fel a fazékban a sós vizet forrni a tésztának.

2.  A kelbimbót mossuk meg, végeit vágjuk le, a nagyobbakat negyedeljük fel, a kisebbeket hosszában vágjuk ketté.  A bacont csíkozzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a tésztát. A kelbimbót öntsük a szűrőbe, és tegyük a fazékba úgy, hogy csak a gőz érje. A tésztát főzzük a zacskón megadott ideig, a kelbimbót pedig pároljuk 5 percig, majd tegyük félre.

4. Közben kezdjük el a serpenyőben pirítani a bacont. Mikor már lett egy kis színe, adjuk hozzá a fokhagymát és azzal is pirítsuk pár percig. Vegyük kicsit lejjebb a lángot, adjuk hozzá a Medve sajtot és egy kanál főzővizet. Keverjük addig, amíg a sajt krémesen fel nem olvad, majd húzzuk le a tűzről.

5. Mikor a tészta megfőtt, tegyük át a serpenyőbe a kelbimbóval együtt, és forgassuk meg a szószban. Picit sózzuk meg és már tálalhatjuk is!

kelbimbos-medve-sajtos-spagetti-5-hozzavalobol_2.JPG

Brokkolis, sajtos spagetti

A brokkolit azért már jóval többen szeretik, mint a kelbimbót. De arról is a legtöbbeknek egy szétfőtt, seszínű valami jut eszükbe. Pedig a jól elkészített brokkoli egy picit még ropogós, és gyönyörű zöld színe van.

Elkészítési idő: 15 perc 

Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg spagetti
- 1 nagy fej brokkoli
- 1 natúr Medve tömlős sajt

- 5 dkg bacon
- 1 kávéskanál őrölt rozmaring

brokkolis-spagetti-5-hozzavaloja_2.jpeg

Szükséges eszközök:
- egy nagyobb fazék 
- tésztaszűrő
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál

Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban sós vizet forrni.

2. A brokkolit mossuk meg, és szedjük szét kis rózsákra. A bacont csíkozzuk fel.

3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a spagettit és brokkolit főni. (Szeretem őket egybe főzni, mert pont egyszerre készülnek el, és így nem kell hozzá két edényt összekoszolni.)

4. Közben a serpenyőbe pirítsuk meg a bacont. Mikor megpirult, csavarjuk lejjebb a gázt és adjuk hozzá a Medve sajtot, a rozmaringot, és egy kanállal a főzővízből. Keverjük addig, amíg a sajt krémesen felolvad, majd húzzuk le a tűzről.

5. Mikor a tészta és a brokkoli megfőtt, tegyük át a serpenyőbe, keverjük össze a szósszal. Picit sózzuk meg, és már tálalhatjuk is!

brokkolis-medve-sajtos-spagetti-5-hozzavalobol_2.JPG

Ez a 2 recept a harmadik része annak a 4 részes sorozatnak, amiben dupla vacsorarecepteket mutatok be Nektek különböző Medve sajtokkal:

A Ti feladatotok ennyi:

1. Minden alkalommal a Facebookon megszavazzátok, hogy melyik recept tetszett jobban az aktuális kettő közül, melyiket szeretnétek, hogy felkerüljön a Sajtbisztró weboldalára (https://www.sajtbisztro.hu/) és a Medve Sajt Facebook oldalára (https://www.facebook.com/medvesajt/).

2. A 4 hét alatt pedig várjuk Tőletek a saját kedvenc 5 hozzávalós, Medve sajtos receptetek a medvesajt@5hozzavalo.hu e-mail címre! Mert a receptek közül kiválasztom a két legjobbat, amiknek a beküldőit egy-egy Medve sajtos ajándékcsomaggal jutalmazunk. Ezeket a recepteket elkészítem, lefotózom, és a két recept közül az Olvasók is kiválaszthatják kedvencüket szavazással. Bővebben a játékról itt olvashattok »

A már elkészült receptekbe itt tudtok beleolvasni:
Két salátavacsora Medve Aranyfalatokkal »
Kétféle burgonya Medve sajttal »

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr813403987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása