Vannak zöldségek, amik mumusok. Sokan, ha csak meghallják a nevüket, kirázza őket a hideg. Vagy eszükbe jut az a menzai, szétfőtt, zöldes valami a tányérjukon, amiről próbálták kideríteni, mi is lehet az!
Na erre a hétre két ilyen mumussal, a kelbimbóval és a brokkolival készültem Nektek! :)
Kíváncsi vagyok, hogy ha kipróbáljátok a belőlük készült isteni tésztavacsorákat, akkor megváltozik-e a véleményetek!
Várom a visszajelzéseiteket!
Krémes, sajtos, kelbimbós tészta
Ha a kelbimbót túlfőzzük, akkor keserű és kénes íze lesz. De akkor hogyan készítsük el, hogy ne ilyen legyen?
Ne fagyasztottat vegyünk, hanem frisset (már a legtöbb zöldségesnél és nagyobb áruházakban is kapható ebben a formában). A legfinomabb pedig úgy lesz, ha gőzben pároljuk pár percig. Így finom édeskés marad a íze és a szép zöld a színe. Ha ehhez még adunk egy kis ropogósra sült bacont, fokhagymát és krémes sajtot, kész is az isteni tésztavacsoránk.
Elkészítés idő: 15 perc
Hozzávalók (4 fő részére):
- 40 dkg masnitészta
- 20 dkg friss kelbimbó
- 1 natúr Medve tömlős sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
Szükséges eszközök:
- egy nagyobb fazék
- párolóbetét vagy ha az nincsen, akkor egy nagyobb szűrő
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál
Elkészítés:
1. Tegyük fel a fazékban a sós vizet forrni a tésztának.
2. A kelbimbót mossuk meg, végeit vágjuk le, a nagyobbakat negyedeljük fel, a kisebbeket hosszában vágjuk ketté. A bacont csíkozzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a tésztát. A kelbimbót öntsük a szűrőbe, és tegyük a fazékba úgy, hogy csak a gőz érje. A tésztát főzzük a zacskón megadott ideig, a kelbimbót pedig pároljuk 5 percig, majd tegyük félre.
4. Közben kezdjük el a serpenyőben pirítani a bacont. Mikor már lett egy kis színe, adjuk hozzá a fokhagymát és azzal is pirítsuk pár percig. Vegyük kicsit lejjebb a lángot, adjuk hozzá a Medve sajtot és egy kanál főzővizet. Keverjük addig, amíg a sajt krémesen fel nem olvad, majd húzzuk le a tűzről.
5. Mikor a tészta megfőtt, tegyük át a serpenyőbe a kelbimbóval együtt, és forgassuk meg a szószban. Picit sózzuk meg és már tálalhatjuk is!
Brokkolis, sajtos spagetti
A brokkolit azért már jóval többen szeretik, mint a kelbimbót. De arról is a legtöbbeknek egy szétfőtt, seszínű valami jut eszükbe. Pedig a jól elkészített brokkoli egy picit még ropogós, és gyönyörű zöld színe van.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg spagetti
- 1 nagy fej brokkoli
- 1 natúr Medve tömlős sajt
- 5 dkg bacon
- 1 kávéskanál őrölt rozmaring
Szükséges eszközök:
- egy nagyobb fazék
- tésztaszűrő
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- fakanál
Elkészítés:
1. Tegyünk fel egy fazékban sós vizet forrni.
2. A brokkolit mossuk meg, és szedjük szét kis rózsákra. A bacont csíkozzuk fel.
3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a spagettit és brokkolit főni. (Szeretem őket egybe főzni, mert pont egyszerre készülnek el, és így nem kell hozzá két edényt összekoszolni.)
4. Közben a serpenyőbe pirítsuk meg a bacont. Mikor megpirult, csavarjuk lejjebb a gázt és adjuk hozzá a Medve sajtot, a rozmaringot, és egy kanállal a főzővízből. Keverjük addig, amíg a sajt krémesen felolvad, majd húzzuk le a tűzről.
5. Mikor a tészta és a brokkoli megfőtt, tegyük át a serpenyőbe, keverjük össze a szósszal. Picit sózzuk meg, és már tálalhatjuk is!
Ez a 2 recept a harmadik része annak a 4 részes sorozatnak, amiben dupla vacsorarecepteket mutatok be Nektek különböző Medve sajtokkal:
A Ti feladatotok ennyi:
1. Minden alkalommal a Facebookon megszavazzátok, hogy melyik recept tetszett jobban az aktuális kettő közül, melyiket szeretnétek, hogy felkerüljön a Sajtbisztró weboldalára (https://www.sajtbisztro.hu/) és a Medve Sajt Facebook oldalára (https://www.facebook.com/medvesajt/).
2. A 4 hét alatt pedig várjuk Tőletek a saját kedvenc 5 hozzávalós, Medve sajtos receptetek a medvesajt@5hozzavalo.hu e-mail címre! Mert a receptek közül kiválasztom a két legjobbat, amiknek a beküldőit egy-egy Medve sajtos ajándékcsomaggal jutalmazunk. Ezeket a recepteket elkészítem, lefotózom, és a két recept közül az Olvasók is kiválaszthatják kedvencüket szavazással. Bővebben a játékról itt olvashattok »
A már elkészült receptekbe itt tudtok beleolvasni:
Két salátavacsora Medve Aranyfalatokkal »
Kétféle burgonya Medve sajttal »
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.