Na jó bevallom őszintén, hogy rákaptunk itthon a zabkeksz gyártásra. De Nektek is készítettem már kakaós-vaníliásat és áfonyás-mandulásat. Ez a süti nem csak gyorsan elkészül, de még az is tuti szuper benne, hogy büntetlenül ehető, mert se cukor és liszt nincsen benne. Íme a legújabb, szerintem legfinomabb változat.
De mitől extra? Hogy a kókuszzsírt isteni mandulavajra cseréltem benne!
Extra zabkeksz mandulavajjal
Elkészítési idő: 5 perc + 10 perc sütés
Hozzávalók (12 kekszhez):
- 1 érett banán
- 1,5 evőkanál Myprotein sima mandulavaj
- 10 dkg zabpehely
- 4 dkg Myprotein aszalt vörös áfonya
- 1 vaníliarúd
Szükséges eszközök:
- nagyobb vágódeszka
- kés
- villa
- tepsi
- sütőpapír
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Ha nagyobb vágódeszkát használunk, akkor nincsen szükség külön keverőtálra, kevesebbet kell mosogatni! Az áfonyát vágjuk apróra, a banánt törjük össze villával a vágódeszkán. Kaparjuk ki a vaníliarúd magját, majd a mandulavajjal és a zabpehellyel keverjük jól össze.
3. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, és kézzel formázz 12 egyforma golyócskát. Majd lapítsuk őket fél centis koronggá.
4. Tegyük a meleg sütőbe, és 10 perc alatt kész is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.