A nevem Szabó Jucus, tápióka függő vagyok! :D
Én már múltkor is mondtam! Ráadásul a marieclaire.hu-n közkinccsé tettem egy újabb szerelmemet! És most megosztok Veletek még egyet, amit addig csináljatok meg, amíg lehet epret venni!
Pisztáciás eperes tápióka puding
Hozzávalók (2 személyre):
- 2,5 dkg tápióka gyöngy (BIOrganik-ot használtam)
- 2 dl kókusztej (Alpro kókusztejet használtam)
- 1 evőkanál méz
- 3 dkg pisztácia (tökéletes a sózott pörkölt is, ha nincs natúr)
- 30 dkg eper
Szükséges eszközök:
- 2 kisebb lábas
- szilikon lapát a keveréshez
- vágódeszka
- kés
- tányér
- robotgép
- 2 db 2 dl-es üvegpoharak
Elkészítés:
1. A tápiókát tegyük a lábasba, áztassuk a kókusztejben 10 percig.
2. Amíg a tápióka puhul készítsük elő az epret. Mossuk meg, csumázzuk le, ha nagyok vágjuk őket félbe. Robotgéppel pépesítsük.
3. A pisztáciát pucoljuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
4. Ezután lassú tűzön kezdjük el főzni a tápiókát. Néha keverjük meg, s mikor összesűrűsödött és a gyöngyök átlátszóvá váltak vegyük le a tűzről, és keverjük bele a mézet.
5. Végül keverjük össze az eperpürét a tápiókával, öntsük szét a poharakba, és a tetejét szórjuk meg a pisztácia darabokkal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.