Zabkeksz a megunhatatlan - 5 változat, amit ki kell próbálnod! - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Zabkeksz a megunhatatlan - 5 változat, amit ki kell próbálnod! 2 komment

Zabkeksz a megunhatatlan - 5 változat, amit ki kell próbálnod!

By: szabojucus 2017. december 01.

A reggeli kávé mellé vagy délutáni nasinak, de tízórainak és kiváló, és nem csak gyerekeknek. A megunhatalan zabkeksz mindig jó választás.

Ráadásul nálunk nem csak megunhatalan, de kifogyhatatlan is. Mi csakis 5 hozzávalóból készítjük, amiből 2 fix a banán és a zabpehely, ezek mindig van nálunk itthon. A másik 3-at, pedig kedvünkre, vagy készleteinknek megfelelően variáljuk. Mehet bele aszalt gyümölcs, mandula, dió, kakaó, vanília, kókusz, de még egy kis nutella is.   

Íme az én 5 kedvencem:

1. Márványos nutellás zabkeksz

Kezdjük a sort a legbűnösebbel, a nutallással. De, hogy egy kicsit azért enyhítsük az dolgot, csináljunk hozzá házi nutellát. Nekem ez a kedvencem, és sokszor a reggeli kávém mellé, titokban félreteszek magamnak belőle!
tovább a recepthez»

nutellas zabkeksz 5 hozzavalobol

2. Csokis-magos zabkeksz

Ez pedig a legújabb kedvenc, amiből nem tudok eleget készíteni. Ezt a verziót a Jógakaland ihlette, mert kíváló nasi egy kiadós mozgás, például joga utána a gyerekeknek (és a felnőtteknek is).
tovább a recepthez»

csokis magos zabkeksz 5 hozzavalobol

3. Áfonyás mandulás zabkeksz

Ezzel az édes, puha változattal, amiben ropogós manduladarabok, savanykás vörös áfonya van, csakis jól indulhat a nap. Ezt a receptemet még pár évvel ezelőtt a Marie Claire olvasóival osztottam meg, és ők is nagyon imadták! 
tovább a recepthez»

afonyas-mandulas-zabkeksz-5-hozzavalo-bol.jpg

4. Aszalt sárgabarackos zabkeksz

A másik nagy kedvencünk főleg reggelente az aszalt sárgabarackos verzió. Ennek a receptjét a divany.hu-n olvashattátok, másik 4 reggeli receptemmel együtt. Szóval ha gondban vagytok mit is egyetek reggelenete, akkor vagy a könyvemet ajánlom ;) vagy ezt a cikket!  tovább a recepthez»

aszaltbarackos-zabkeksz-5-hozzavalo-bol.jpg 

5. Kakaós-vaníliás zabkeksz

Mondtam már, hogy a zabkekszben az a jó, hogy elkészíthető glutén-, laktóz- és hozzáadott cukortól mentesen? Válaszatok hozzá gluténmnets zabot, és mondjuk egy kis vaníliát és kakaót, és már kész is a mentes, de isteni finomság!
tovább a recepthez»

kakaos vanilias zabkeksz 5 hozzavalobol

Annyi még emellet a keksz mellett szól, hogy 15 perc alatt elkészül sütéssel!!! együtt, és olyan könnyű megcsinálni, hogy már az én 2 éves lányom is állandó segítségem benne!

Az utolsó kérdésem már csak az, hogy melyik lett a Te kedvenced?

zabkeksz-a-megunhatalan-gyemekien-konnyu-edesseg.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1113387787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2017.12.05. 11:03:52

@lylaharvey: Mézekalácsfűszerrel még nem próbáltam, de nagyon jó ötlet! Ki fogom próbálni! :)
süti beállítások módosítása