Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam tőletek a DIY granola poszttal kapcsolatban! Ezért mit szólnátok, ha mostantól tízóraira vagy uzsonnára magatokkal vihetnétek egy szelet egészséget?
Kiteszteltem egy szuper granola szelet receptet, ami egy hétig ugyan olyan marad, a szállítást is bírja, és csupa-csupa egészséges finomsággal van tele: mandulával, tökmaggal, zabpehellyel és áfonyával.
Granola szelet
Elkészítés: 10 perc + 15 perc sütés
Hozzávalók (10 szelethez):
- 5 dkg mandula
- 5 dkg tökmag
- 15 dkg zabpehely
- 5 dkg aszalt áfonya
- 5 evőkanál méz
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- Tefal kézi aprítógép
- keverőedény
- kanál
- szilikon lapát a keveréshez
- sütőpapír
- tepsi vagy téglalap alakú jénai (kb.12x20cm)
- kés
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A serpenyőben pirítsuk meg tökmagot és a mandulát, majd aprítsuk fel.
3. Keverjük össze a magokat a zabpehellyel és az aszalt áfonyával. Adjuk hozzá a mézet, és ezzel is dolgozzuk össze, amíg egy jó kis ragacsos masszát nem kapunk.
4. Béleljük ki sütőpapírral a tepsit, öntsük bele a masszát, majd egyenletesen oszlassuk el. Süssük 15 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
5. Miután kihűlt szeleteljük fel. Egy hétig ugyanolyan finom marad, ha száraz helyen, zsírpapírba betekerve tároljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Angel9999999 2019.03.16. 01:50:17
szabojucus · http://www.5hozzavalo.hu 2019.03.16. 20:42:05