Előre szeretném tisztázni, hogy nem igazán szeretem az extra szűz olívaolaj ízét. Nekem néha túl karcos, és az utóíze szerintem kevés ételhez illik igazán. De ehhez a tekercshez kifejezetten erre az ízre van szükség, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Szükséges még hozzá vékonyra szeletelt, karakteres ízű szárított sonka. Krémes, sós feta. Friss, zöld bazsalikom. Végül egy kevés frissen őrölt bors, a csípőssége miatt.
Az eredeti recept Susan Loomistól származik, akinél 11 éve jártam egy párizsi főzőtanfolyamon (erről bővebben itt olvashattok »). Bár Susannál zsályával készítettük, de mivel most frisset nem kaptam, bazsalikommal készítettem el.
Ez egy igazi nyári könnyű vacsora. Hamar elkészül, nem kell hozzá se sütőt, se a tűzhelyet bekapcsolni, és egy tál jégbehűtött, friss gyümölccsel - görögdinnyével, sárgadinnyével vagy barackkal - tálalva abbahagyhatatlan.
Pikáns fetás tekercsek
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (40 tekercshez):
- 12 dkg Prosciutto (vagy bármilyen más levegőn szárított vékonyra szeletelt sonka)
- 10 dkg feta sajt
- 15 levél friss bazsalikom
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4-5 tekerésnyi frissen őrölt bors
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
Elkészítés:
1. A sonkákat csíkozzuk fel 2,5 cm-es csíkokra, majd vágjuk hosszában félbe őket, így kb. 8-9 cm-es darabokat kapunk.
2. A feta sajtot daraboljuk fel 2,5cm x 0,75cm x 0,75cm-es darabokra.
3. A bazsalikom leveleket mossuk fel, szárítsuk le. a kis leveleke hagyjuk egybe a nagyobbakat vágjuk a fetasajthoz hasonló méretűre.
4. Fektessük szép sorba a vágódeszkán a sonkákat. Mindegyik végére tegyünk egy sajtot, arra fektessünk egy bazsalikomot. Őröljünk rá friss borsot. majd tekerjük fel.
5. Egy tányérra állítsuk sorban fel egymás mellé a tekercseket, és a tetejüket locsoljuk meg olíva olajjal.
Tipp: Jót tesz a tekercseknek, ha egy órát hagyjuk pihenni mielőtt megesszük. Ezért érdemes mikor hazaértünk egyből elkészíteni, majd egy frissítő zuhany után a teraszon vagy a kertben elfogyasztani.
Így készültek a pikáns fetás tekercsek 5 hozzávalóból fázisfotók a galériában!
Ha esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis finom vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.