Hogyan készítsünk jégkrémet otthon gyerekekkel? - 5 Tipp, hogy mire figyeljünk - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Hogyan készítsünk jégkrémet otthon gyerekekkel? - 5 Tipp, hogy mire figyeljünk Szólj hozzá!

Hogyan készítsünk jégkrémet otthon gyerekekkel? - 5 Tipp, hogy mire figyeljünk

By: szabojucus 2019. augusztus 02.

Otthon jégkrémet készíteni nem csak azért jó, mert egészségesebb, de egy szuper program is a gyerekekkel. S bár tudom, hogy a gyerek a konyhában nem feltétlen jó móka, de mutatok pár tippet, amivel anyának könnyebbé, a gyerekeknek emlékezetesebbé tehetjük az együtt töltött időt. Ők biztos emlegetni fogják egész nyáron, és a jégkrémet is nagyobb kedvvel eszik majd meg. 

szabo-jucus-5-hozzavalo.jpgFotó: Vass Nóra, AppleHeart Photography

Íme pár tipp, az otthoni jégkrém készítéshez:

1. Készítsünk mindent elő mindent

Ez a TITOK. Már csak akkor szóljunk a gyereknek, ha minden elő van készítve. Minden edényt elővettünk. Minden alapanyag, az utolsó hozzávalóig ki van téve a pultra. 

Az én gyerekeim nem a türelmükről híresek, hamar megunnak dolgokat. De ha minden kéznél van, nem kell pont akkor azt elmosogatni, amire éppen szükség van, nem kell még arra várni, hogy megpucoljak egy hozzávalót, hanem már csak fel kell dolgozni, akkor nagy kedvvel segítenek.

2. Mindenkinek saját feladat legyen

Ha több gyerekkel dolgozunk a konyhában, akkor mindig mindenkinek legyen meg a saját feladat. Ezt mindig, még a kezdés előtt tisztázzuk ki mit fog csinálni, így később nem lehet veszekedés belőle.

Ha segítenek, akkor szeretnek látványosan segíteni, ezért adjunk mindenkinek olyan feladatot, aminek valóban van része a folyamatban. A kisebbeknek kisebb, nagyobbaknak, nagyobb feladatot adhatunk. Például a kicsi mossa a gyümölcsöket, a nagy kezeli a kést.

De ha ez nem megy, mert mindet mindenki akar csinálni, akkor készítsünk elő annyi munkaállomást, ahány gyerekkel dolgozunk.

3. Olyan ruha, amit nem sajnálunk

Nincs rosszabb, mint amikor azt kell hallgatnia egy gyereknek, hogy vigyázz nem csöpögtesd le, vigyázz rá nem menjen a ruhádra. Inkább adjunk rájuk olyan ruhát, amit nem sajnálunk, csak hagyjuk őket szabadon dolgozni. Aztán ha egyre többször lesz kedvük segíteni, akkor kaphatnak saját kötényt is.

4. Mindenki készíthess el a saját ízét

Ha többféle jégkrémet készítünk, akkor mindenképpen figyeljünk rá, hogy mindenki elkészíthesse a kedvenc ízét, színét. A fiúk csinálhassanak fiús színűt, zöldet, kéket, a lányok pedig csajosat rózsaszínt vagy narancssárgát. De megoldás az is, ha a dobozok, amiben a fagyasztóba tesszük fiús és lányos színűek!

szabo-jucus-5-hozzavalo-.jpgFotó: Vass Nóra, AppleHeart Photography

5. Fogjuk be a gyerekeket a takarításba.

Ha lehet ne nagytakarítás után dolgozzunk velük a konyhában. A munka pedig nem azzal fejeződik, hogy betettük a fagyit a hűtőbe, hanem azzal, hogy elpakoltunk. Utána segíthetnek mindent bepakolni a mosogatóba, letörölhetik a pultot, és ha közben még fel is másznak az asztalra, pultra ne legyünk türelmesek, mert a lényeg, hogy segítenek! Idővel pedig majd mindent megtanulnak.

Ha pedig szeretnétek a mi mostani kedvencünket a barackos-joghurtos jégkrémet elkészíteni, akkor a receptért kattintsatok ide! ahol fázis fotókkal megmutatom hogy készül. (https://5hozzavalo.blog.hu/2020/06/01/hazi_gyumolcsos_jegkremek_fazisfotokkal)

barackos-5-hozzavalos-jegkrem-5-hozzavalobol-szabo-jucustol.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8014991062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása