Gasztroprogramok a gyerekekkel nyárra - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Gasztroprogramok a gyerekekkel nyárra Szólj hozzá!

Gasztroprogramok a gyerekekkel nyárra

By: szabojucus 2019. augusztus 13.

Nyáron, ha a gyerkőcök otthon vannak jól jönnek a program ötletek. S mivel az én szívem csücske a gasztronómia, az enyémeknek „esélyük sincsen”, hogy kihagyják anya gasztro programjait. Nem kell ám feltétlen nagy dolgokra gondolnotok, de ezekkel egy kellemes délelőtt vagy délután vidáman eltölthető.

gasztro-programok-a-gyerekekkel-kozos-dinnyezes_szabojucus.jpgFotó: Vass Nóra, AppleHeart Photography

Azért van, hogy megunják a gasztro programokat, akkor jól jönnek a további ötletek. Ezért is örültem a Tchibo Family magazinnal közös munkának, mert az ő oldalukon szuper tippek vannak kinti és benti programokra egyaránt! Sőt van egy naptár is, ahol dátum alapján lehet szűrni, és még egy praktikus „programtervező„ sablont is le tudtok tölteni. 

Na de íme a kedvenc gasztro programjaink:

1. Piacozás

Nagy élmény a piacra járás, főleg nyári gyümölcsszezonban. Évközben legtöbbször a gyerekek nélkül vásárolok, mert gyorsabb és hatékonyabb. Nyáron viszont hagyok magunknak időt. Felpakoljuk a kosarakat, megírjuk a bevásárlólistát és irány a piac (a környékünkön már többet is bejártunk, sőt, ha vidéken vagyunk akkor ott is mindig felkeressük a helyi piacot).

Hagyom őket válogatni, nézelődni, kóstolgatni. Az árusok a gyerekeket mindig szívesebben megkínálják és így biztosan mézédes barackot viszünk haza! J

 2. Dinnyézés

Ezt direkt választottam külön a piacozástól! Mert ez más, ez dinnyézés! Elhatározzuk reggel, hogy dinnyét ennénk ma. Felkerekedünk és megkeressük a legközelebbi dinnyeárust. Aztán együtt kopogtatjuk végig a dinnyéket. Mert ha belülről kongó, üreges hangot hallunk, akkor azt választjuk, mert az biztosan beérett.

dinnye_5_hozzavalo-konyhajaban.jpg Fotó: Vass Nóra, AppleHeart Photography

S bár a dinnye szerintem behűtve a legfinomabb, de ezt nem szoktuk tudni kivárni. Hazaérve egyből megszegjük a dinnyét, és már esszük is. A maradékot felkockázom, és az mehet a hűtőben, mert így hidegen szép apránként az is elfogy. 

3. Szedd magad!

A gyümölcs és a zöldség nem a szuper marketben terem. Ha a gyerkőcöknek nincsen vidéki nagymamájuk, vagy egy gyümölcsfa a kertben, akkor nem biztos, hogy olyan egyértelmű, hogy a gyümölcsöt fáról szedjük. Éppen ezért szuper elfoglaltság fáról enni az épp aktuális gyümölcsöt. Nekünk van egy cseresznyefánk, s mi minden évben alig várjuk, hogy megérjenek, és lelegelhessük a termést.

De nagyon sok szedd magad akció is van, ha fentiekre nincsen lehetőségünk. Ha felmegyünk az internetre seperc alatt tudunk találni a közelünkben.

4. Állatsimogatók

Na de hol kapirgál a csirke? Hogyan túrja a malac a földet?

Csak úgy, mint a zöldségek és gyümölcsök esetében, a városi gyerekeknek igen is meg kell mutatni, hogy hol kapirgál a csirke, hogy megértse nem darabolva lefóliázva terem az abc-ben.

Nagyon sok állatsimogatót van már Budapesten és vidéken, ahol sok féle állatot meg tudnak ismerni, sőt simogatni is. Ha állatbarátok, akkor azért fogják imádni ezt a programot, ha nem akkor nagyon izgalmas és új élmény lesz számukra.

A mi kedvenc helyünk Budán a Piczinke Póniudvar, amiről egy beszámolót is írtam a Tchibo Family magazin oldalára. Itt olvashatjátok el!

img_9779.JPG

5. Fagyikészítés otthon

Nincs is jobb, mint a nyári nagy melegben egy isteni jégkrém, amit együtt készítettük el a gyerekekkel! Ha a piacon közösen vásárolt gyümölcsből készítjük el még izgalmasabb lesz. Az enyémek imádnak a konyhában serénykedni, és én ezt már jól viselem, kevés idegeskedéssel.

Erről írtam korábban egy cikket, ami segíthet anyukáknak:  Hogyan készítsünk jégkrémet otthon gyerekekkel? - 5 tipp, hogy mire figyeljünk

fagyikeszotes-gyerekekkel_5_hozzavalo-szabo-jucus.jpgFotó: Vass Nóra, AppleHeart Photography

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr2414995982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása