Amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni. Ráadásul még cukor sem szükséges hozzá, de ha valakinek ez így nem elég édes, akkor trükközhet azzal, hogy laktózmentes tejet választ, azzal egy picit édesebb lesz.
Gyorsan sokféle ízesítésű készíthető, hiszen csak a fűszererzést (chili, fahéj, vaníiliás bors, kardamom, vaniliás cukor) kell változtatni. Karácsonyra, karácsonyi készülődéshez vagy ajándékba is kiváló.
Nekem a kardamomos a kedvencem! Te melyiket kóstolnád azonnal?
FŰSZERES TRÜFFEL GOLYÓK
Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra pihentetés
Hozzávalók:
- 18 dkg étcsokoládé (minőségi 70%-os)
- 1 dl tejszín (laktózmentes)
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál fűszer ízlés szerint (chili, fahéj, vaníiliás bors, kardamom, vaniliás cukor)
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- lábas
- szilikonlapát
- kiskanál
- tányér
Elkészítés:
1. Törjük bele a keverőtálba a csokoládét, minél kisebb darabokra.
2. A lábasban melegítsük fel a tejszínt. Nem kell felforralni, csak jól felmelegíteni.
3. Öntsük a tejszínt a csokoládéra és a szilikonlabáttal szép lassan kevergessük, amíg az összes csoki felolvad és szép sima nem lesz a keverék. Ekkor adjuk hozzá a sót és a kiválasztott fűszert, majd keverjük össze. (Ha többféle ízűt készítünk, akkor külön-külön tálkába ízesítsük a csokoládés tejszínes keveréket.)
4. Tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, hogy kellőképpen megdermedjen.
5. Vegyük ki a hűtőből, és egy kiskanállal vegyünk ki a masszából, és gyorsan formázzunk golyókat a tenyerünkkel. Majd forgassuk meg a kakaóban.
Ha pedig nem tudod még mi legyen a karácsonyi menü, akkor segítség képpen itt a tavalyi előtti videós karácsonyi menü ajánlatom!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.