Sütőben sült fasírtgolyók, kenyér nélkül, pulykahúsból. Kevesebb kalória, garantáltan finom íz!
A múlt héten (2020. március 8.) debütált az 5 hozzávalós gasztropercek az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Az első adásban Brokkilikrémes gnocchit készítettem, ez pedig már a második adás receptje! A teljes 2. adást visszanézhető a poszt végén, a recept után!
De mitől lesz lightosabb, mint ez a fasírt mint az eredeti?
1. Mert sertéshús helyett, a soványabb pulykából készül.
2. A kenyeret pedig zabpehellyel váltjuk ki, amitől még finomabb lesz az íze.
3. Bő olaj helyett pedig a kíméletes sütőben sütést választjuk.
Ja, és az egészet megbolondítjuk egy kis újhagymával és rengeteg petrezselyemmel!
Fasírtgolyók, zabpehellyel, pulykából
Elkészítési idő: 45 perc, (10 perc előkészítés 30-35 perc sütés)
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg darált pulykahús
- 7 dkg zabpehely
- 1 db tojás
- 3 szál újhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- sütőpapír
- tepsi
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
2. Az újhagymát és petrezselymet mosuk meg, és mindkettőt vágjuk apróra.
3. A darált húst öntsök egy nagy keverőtálba, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a zabpelyhet és a felaprított zöldeket, sózzuk meg és dolgozzuk jól össze.
4. Egy 30*40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Formázzunk a húsból 3-4 cm átmérőjű golyókat. (Ha kicsit leveses lenne a massza és nem állna össze, akkor adjunk hozzá még egy kis zabpelyhet.)
5. Tegyük a sütőben, és 30-35 perc alatt pirítssuk szép ropogósra.
Szereted az édességeket is, de figyelsz a vonalaidra?
Próbáld ki ezeket 5 hozzávalós lightos finomságokat: klasszikus édességek könnyedén.
Esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél?
5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!
Szeretnéd megnézni én hogyan készítettem el a Fitness fasírtot?
A lenti videóra kattintva visszanézheted az 5 HOZZAVALÓS GASZTROPERCEK 2. adásában.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.