Lencsesaláta paradicsommal, spenóttal és egy pici mustárral - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Lencsesaláta paradicsommal, spenóttal és egy pici mustárral Szólj hozzá!

Lencsesaláta paradicsommal, spenóttal és egy pici mustárral

By: szabojucus 2020. június 11.

Szeretem a salátát. De úgy szeretem, ha azért jól is lakok vele. És úgy szeretem, ha nem bonyolult elkészíteni. S lássuk be egy salátánal a legbonyolultabb az előkészítés, vagyis a hozzávalók felaprítása. Szóval ha abból több van, akkor legalább az öntet ne legyen bonyolult.

Ezen gondolatok mentén készült ez a saláta, amit az "5 hozzávalós gasztropercek"-ben készítettem először. Még valamikor márciusban, amikor forgattuk. De mivel a stáb megette, mire lefotózhattam volna, most újra készítettem. S most fel is töltöm Nektek a receptet.  

lencsesalata-5-hozzavalobol_5-hozzavalos-salatak_1.JPG

2020. március 8-án debütált az 5 hozzávalós gasztropercek az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ezt a receptet a 12. (remélem jól számoltam) adásban főztem. A magazinban lefőzött összes receptet megtalálod itt: https://5hozzavalo.blog.hu/tags/5_hozzavalos_gasztropercek 

Lencsesaláta paradicsommal, spenóttal és mustárral

Elkészítési idő: 5 perc + a lencse főzése

Hozzávalók (2 személyre):
- 10 dkg lencse ⁣
- 10 dkg spenót⁣
- 8 db koktél paradicsom⁣
- 1/2 fej lilahagyma
- 2 teáskanál mustár ⁣

Szükséges eszközök:
- szűrő
- lábas
- só
- salátástál⁣

- vágódeszka⁣
- kés⁣

Elkészítés: 
1.
Mossuk meg az lencsét és kevés sóval tegyük fel főni. Mikor megpuhult, szűrjük le.

2. Szeleteljük fel a lilahagymát, vágjuk cikkekre a paradicsomot és csíkozzuk fel a spenótot.⁣

3. A lencsével együtt tegyük őket egy salátás tálba. Adjuk hozzá a mustárt, és keverjük össze jó alaposan. ⁣Kostoljuk meg és ha kell egy picit sózzuk is meg!


Tipp:
Mustárból használhattok erőset, attől még pikánsabb lesz a saláta. Ha lusták vagytok vagy gyors ebédre vágytok (s ezt most csak halkan jegyzem meg, használjatok koncerv lencsét).

TEGYÜNK EGYÜTT A GYEREKEKÉRT!

Az UNICEF Magyarország legfontosabb programja jelenleg Magyarországon és a világon, hogy megvédje a legvédtelenebb gyerekeket a koronavírus járvány veszélyétől. Azokat a gyerekeket, akik senki másra nem számíthatnak. 

Támogasd az @unicefhungary munkáját, az általam tervezett, limitált szériás, nyomott mintás, türkiz vászontáskának a megvásárlásával!⁣ A táska ára 2 490 Ft, melynek a 60 %-át (1 494 Ft-ot) az UNICEF-nek utalok át adományként, így közvetve Te is tehetsz most a jövő generációjáért!⁣

Rendeld meg most! Tegyünk együtt a gyerekekért! 

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot az Instagram vagy a Pinterest segítségével is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3715804388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása