Nekem mindig van otthon egy alapkészletem, amiből ha úgy is tűnik, hogy üres a spájz, tudok készíteni valami finomságot! Mert be kell, hogy valljam, hogy nem vagyok egy nagy bevásárlólista írós, és heti menü tervezős. Szóval az egyik jolly joker alapanyagom, ami mindig van otthon az a lencse. Lehet belőle levest, főzeléket vagy akár lencsekrémet készíteni reggelire.
Ráadásul ha már unjátok a szokásos reggeliket, akkor ezt a lencsekrémet imádni fogjátok! Állagra és ízre a májkrémhez tudnám hasonlítani, ha még nem ettetek ilyet. De szerintem még sokkal jobb is nála, nem csak az íze miatt, hanem mert se tejet, se glutént, sem pedig állati eredetű hozzávalókat nem tartalmaz.
Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot az Instagram vagy a Pinterest segítségével is!
2020. szeptember 13-án indult az 5 hozzávalós gasztropercek II. évada az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ezt a receptet a 2020. november 8-ai adásban készítettem, az előző évad receptjét pedig megtalálod itt: https://5hozzavalo.blog.hu/tags/5_hozzavalos_gasztropercek.
De akkor most jöjjön a recept, azok kedvéért, akik a TV-ben lemaradtak rólam!
Mogyorós lencsekrém
Elkészítési idő: 40 perc (+ egy este áztatás)
Hozzávalók:
- 12,5 dkg lencse
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 evőkanál natúr mogyoróvaj
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál nagyszemű só
Szükséges eszközök:
- szűrő
- közepes lábas
- fakanál
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- villa
Elkészítés:
1. A lencsét áztassuk be egy estére.
2. Másnap szűrjük le és tegyük a lábasba 3-szoros mennyiségű vízzel főni. Forraljuk fel a lencsét, majd közepes lángon főzzük 25-30 percig. Miután picit lehűlt, szűrjük le a lencsét.
3. A póréhagymát vágjuk vékony karikákra, a 2/3-adát tegyük a lencséhez a maradékot tegyük félre. Robotgépben keverjük össze a lencsét, a római köményt, a nagyszemű sót és a mogyoróvajat és a póréhagymát. Darabosra,vagy krémesebb állagúra is keverhetjük, ahogy ízlésre nekünk jobban tetszik. Keverhetjük villával, vagy botmixerrel ha nincsen roborgépünk.
4. Tálaláskor kenjünk egy szelet pirítóst a krémmel pirítóssal, a tetejét pedig szórjuk meg a félretett póréhagymával.
Tippek:
Légmentesen záródó edényben ez a krém 5 napig eláll.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.