5 hozzávaló

Kosarad:
Mogyorós lencsekrém Szólj hozzá!

Mogyorós lencsekrém

By: szabojucus 2020. november 09.

mogyoros-lencsekerem-5-hozzavalobol_1.JPG

Nekem mindig van otthon egy alapkészletem, amiből ha úgy is tűnik, hogy üres a spájz, tudok készíteni valami finomságot!⁣ Mert be kell, hogy valljam, hogy nem vagyok egy nagy bevásárlólista írós, és heti menü tervezős. Szóval az egyik jolly joker alapanyagom, ami mindig van otthon az a lencse. Lehet belőle levest, főzeléket vagy akár lencsekrémet készíteni reggelire.⁣

Ráadásul ha már unjátok a szokásos reggeliket, akkor ezt a lencsekrémet imádni fogjátok! Állagra és ízre a májkrémhez tudnám hasonlítani, ha még nem ettetek ilyet. De szerintem még sokkal jobb is nála, nem csak az íze miatt, hanem mert se tejet, se glutént, sem pedig állati eredetű hozzávalókat nem tartalmaz. 

Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook és Instagram vagy a Pinterest segítségével is! 

szabo_jucus_az_5_hozzavalo_bloggere.jpg

2020. szeptember 13-án indult az 5 hozzávalós gasztropercek II. évada az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Ezt a receptet a 2020. november 8-ai adásban készítettem (a teljes adást a bejegyzés legvégén vissza tudjátok nézni), az előző évad receptjét pedig megtalálod itt: https://5hozzavalo.blog.hu/tags/5_hozzavalos_gasztropercek.

De akkor most jöjjön a recept, azok kedvéért, akik a TV-ben lemaradtak rólam!

 

Mogyorós lencsekrém

Elkészítési idő: 40 perc (+ egy este áztatás)

Hozzávalók:
- 12,5 dkg lencse 
- 1/2 szál póréhagyma 
- 3 evőkanál natúr mogyoróvaj 
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál nagyszemű só

Szükséges eszközök:
- szűrő
- közepes lábas
- fakanál
- vágódeszka
- kés
- keverőtál
- villa

Elkészítés:
1.
A lencsét áztassuk be egy estére.

2. Másnap szűrjük le és tegyük a lábasba 3-szoros mennyiségű vízzel főni. Forraljuk fel a lencsét, majd  közepes lángon főzzük 25-30 percig. Miután picit lehűlt, szűrjük le a lencsét. 

3. A póréhagymát vágjuk vékony karikákra, a 2/3-adát tegyük a lencséhez a maradékot tegyük félre. Robotgépben keverjük össze a lencsét, a római köményt, a nagyszemű sót és a mogyoróvajat és a póréhagymát. Darabosra,vagy krémesebb állagúra is keverhetjük, ahogy ízlésre nekünk jobban tetszik. Keverhetjük villával, vagy botmixerrel ha nincsen roborgépünk.

4. Tálaláskor kenjünk egy szelet pirítóst a krémmel pirítóssal, a tetejét pedig szórjuk meg a félretett póréhagymával.


Tippek:

Légmentesen záródó edényben ez a krém 5 napig eláll.

Szeretnétek videón is megnézni, én hogyan készítem?

Az 5 hozzávalós gasztroperceket itt visszanézhetitek, tekerjetek 12:07-re.

Várom kommentbe, hogy segített-e a videós recept?!
Illetve mit gondoltok, valóban hasonlít az íze a májkrémre?

mogyoros-lencsekerem-5-hozzavaloja.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr7916279780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása