Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye a zserbó volt. De a nagymamám féle, amiben éppen elég dió, éppen elég lekvár volt egy kevés kesernyés csokoládéval a tetején. Mikor az Almás pite ízű zabkása után gondolkodtam mi is lehetne a következő süti ízű zabkása, egyből ez az ízélmény jutott eszembe.
A legfinomabb gőz fölött olvasztott csokival megcsurgatva, de nyilván ennek nem fogtok neki állni egy hétköznapon, ezért adtam pár alternatív megoldást is rá!
“ZSERBÓ” ZABKÁSA
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 személyre):
- 3 dl mandulatej
- 6 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál sárgabarack lekvár
- 15 szem dió
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1. A zabpehely és a mandualtej mehet egy lábasba. Tegyük fel közepes lángra és időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.
2. Közben aprítsuk fel a diót.
3. Mikor a kása besűrűsödött vegyük le a tűzről, keverjük bele a sárgabarack lekvárt és a diót.
4. Végül jöhet a tetejére az étcsokoládé:
- ha hétköznap sietünk, akkor egyszerűen reszeljük a tetejére.
- ha hétköznap nem kell annyira sietünk, akkor egy kis tálba a legalacsonyabb fokozaton olvasszuk meg a mikroban, majd csurgassuk a kása tetejére.
- hétvégén pedig, mikor ráérünk gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és úgy öntsük a kására.
Tippek:
A zabkásához mindig apró szemű zabpelyhet válasszunk, mert az gyorsabban elkészül, és krémesebb lesz a végeredmény.
Ezt a zabkását elkészítheted, akár úgy is, hogy este összeállítod reggel pedig csak kikapod a hűtőből. A lenti videóban mutatom is hogyan! Kattints a lenti videóra, amiben az én kezemet láthatjátok az én egséjszakás sütiízű zabkásák receptemmel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.