“ZSERBÓ” ZABKÁSA - SÜTI ÍZŰ ZABKÁSA SOROZAT 2. - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
“ZSERBÓ” ZABKÁSA - SÜTI ÍZŰ ZABKÁSA SOROZAT 2. Szólj hozzá!

“ZSERBÓ” ZABKÁSA - SÜTI ÍZŰ ZABKÁSA SOROZAT 2.

By: szabojucus 2022. szeptember 30.

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye a zserbó volt. De a nagymamám féle, amiben éppen elég dió, éppen elég lekvár volt egy kevés kesernyés csokoládéval a tetején.⁣ Mikor az Almás pite ízű zabkása után gondolkodtam mi is lehetne a következő süti ízű zabkása, egyből ez az ízélmény jutott eszembe.⁣

A legfinomabb gőz fölött olvasztott csokival megcsurgatva, de nyilván ennek nem fogtok neki állni egy hétköznapon, ezért adtam pár alternatív megoldást is rá!

zserbo-zabkasa-suti-izu-zabkasak_5-hozzavalo_1.jpg

 

 

“ZSERBÓ” ZABKÁSA⁣

Elkészítési idő: 15 perc⁣

Hozzávalók (2 személyre):⁣
- 3 dl mandulatej ⁣
- 6 evőkanál zabpehely⁣
- 2 evőkanál sárgabarack lekvár ⁣
- 15 szem dió⁣
- 5 dkg étcsokoládé⁣

Elkészítés:⁣
1. A zabpehely és a mandualtej mehet egy lábasba. Tegyük fel közepes lángra és időnként megkeverve főzzük, amíg besűrűsödik.⁣

2. Közben aprítsuk fel a diót. ⁣

3. Mikor a kása besűrűsödött vegyük le a tűzről, keverjük bele a sárgabarack lekvárt és a diót.⁣

4. Végül jöhet a tetejére az étcsokoládé:
- ha hétköznap sietünk, akkor egyszerűen reszeljük a tetejére. ⁣
- ha hétköznap nem kell annyira sietünk, akkor egy kis tálba a legalacsonyabb fokozaton olvasszuk meg a mikroban, majd csurgassuk a kása tetejére. ⁣
- hétvégén pedig, mikor ráérünk gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és úgy öntsük a kására.⁣

Tippek:⁣
A zabkásához mindig apró szemű zabpelyhet válasszunk, mert az gyorsabban elkészül, és krémesebb lesz a végeredmény.⁣

Ezt a zabkását elkészítheted, akár úgy is, hogy este összeállítod reggel pedig csak kikapod a hűtőből. A lenti videóban mutatom is hogyan! Kattints a lenti videóra, amiben az én kezemet láthatjátok az én egséjszakás sütiízű zabkásák receptemmel. 

zserbo-zabkasa-suti-izu-zabkasak_5-hozzavalo_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr6617943998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása