Összeállt a fejemben egy Karácsonyi menü, amiben a receptek praktikusak és gyorsan elkészíthetők és pazarlás menetes lehet vele a menü, mert minden maradék tojás sárgáját, vagy fehérjét és minden leeső leveles tészta darabot fel fogunk használni belőle.
A menü második része egy isteni finomság levele tésztából. Az első rész egy édesség volt: tejszínhab, habcsók és eper, amit itt találtok!
HÓPEHELY LEVELES TÉSZTÁBÓL
Elkészítési idő: 20 perc + 15 perc sütés
Hozzávalók:
- 1 db camembert sajt
- 2 csomag leveles tészta
- 3 evőkanál áfonya lekvár
- 5 dkg bacon
- tojás a kenéshez
Szükséges eszközök:
- serpenyő
- szilikon lapát
- tányér papírtörlővel
Elkészítés:
1. A bacont lassú tűzön ropogósra sütjük és papírtörlőn hagyjuk kihűlni.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítem.
3. A leveles tésztából tányér segítségével két kört vágok. A camembertet az egyik közepére teszem és bejelölöm finoman késsel, hol lesz rajta. A kihűlt bacont apróra vágom.
4. A nem jelölt részt bekenem az áfonya lekvárral, és megszórom baconnal.
5. Ráhelyezem a másik leveles tésztát, és ráteszem a camembert sajtot, aminek előtt a tetejét vékonyan levágom. Felvert tojással megkenem, hogy szép színe legyen.
6. Tepsibe helyezem, a sütőt leveszem 180 fokra és 12-15 perc alatt készre sütöm. Melegen tálalom, hogy a sajt még folyós legyen.
Az 5 hozzávalót megtalálod a Instán és TikTokon is!
Tippek:
Ha az előkészítés előző este megcsináljátok, akkor fóliával letakarva pihenhet a hűtőben és másnap csak frissen beteszitek a sütőbe és kész is! Csak majd arra figyeljetek, hogy fél órával sütés előtt vegyétek ki a hűtőből, vagy süssétek egy picit tovább, hogy biztosan átsüljön a tészta!
Szeretnéd videón is megnézni, hogyan készítettem? Íme:
Ha bajban vagy még pár ajándékkal, akkor íme egy ötlet gasztro szerelmeseknek!
Az 5 hozzávalós könyveimet, most 30% kedvezménnyel és ingyenes szállítással szerezheted be az XMAS2022 kóddal a webshopomban, 2022. december 15-ig:
https://5hozzavalo.blog.hu/2021/01/15/5_hozzavalos_bolt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.