Boldog szülinapot banános palacsinta :) - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Boldog szülinapot banános palacsinta :) Szólj hozzá!

Boldog szülinapot banános palacsinta :)

By: szabojucus 2015. március 06.

boldog-szulinapot-bananos-palacsinta-5hozzavalobol_cover.jpg

Boldog szülinapot! Tegnap volt 1 éve, hogy feltöltöttem az első 5 hozzávalós receptemet, a Körtés, hagymás csirkesültet a blogomra. Hamar elment ez az idő, de nagyon remélem Nektek is annyi örömet szerzett, mint nekem. :)

Az elmúlt egy évben több, mint 54 000 látogattátok meg a blogot. A legtöbbször a Vacsi az erkélyen: újhagymás, sonkás kosárkák bejegyzésemet olvastátok. A Facebookon több mint 2300-an lettünk. Nem is beszélve az instagram oldalamról, ahol szintén sokan találtok rám, és leshettetek bele a hétköznapjaimba!  

Már nem csak olvashatjátok, hanem meg is kóstolhatjátok a receptjeimet, hiszen spájzmester lettem a Repülőspájznál, ahonnét minden héten újabbnál-újabb finomságokat rendelhettek.

Sőt, holnaptól minden második szombaton egy beauty recepttel (ami nem csak finom, de szépülhettek is tőle) leplek meg Benneteket marieclaire.hu oldalán.

Köszönöm, hogy olvastok! Ünnepeljetek velem ezzel az isteni glutén- és laktózmentes szuper palacsintával! 

Banános palacsinta

Elkészítés idő: 20 perc

Hozzávalók (12 palacsintához):
- 2 tojás
- 1 banán
- 1 kk fahéj
- 1 evőkanál méz 
- 5 dkg mandula

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- keverőedény
- botmixer
- palacsintasütő
- olaj a serpenyő kikenéséhez
- spatula (a palacsinta forgatásához)
- evőkanál

Elkészítés:
1. Vágjuk össze a mandulát apró darabokra.

2. Tegyük a keverőedénybe a banánt és a fahéjat, üssük hozzá a tojásokat, és botmixerrel dolgozzuk össze. Szórjuk bele az összevágott mandula felét. 

3. Egy serpenyőt tegyünk fel a tűzre melegedni. Mikor már forró, tegyünk egy kevés olajat bele. A tésztát egy kanál segítségévél öntsük a serpenyőbe. (Egy evőkanálnyi tésztából szép, kicsi, formás palacsinták lesznek.) Süssük 2-3 percig közepesen lángon, amíg szép aranybarna nem lesz, és fordítsuk meg. Mivel nincsen liszt a tésztában, ezért egy kicsit nehezebb megfordítani, de ha szépen megsült akkor egy spatulával könnyen megfordítható.

4. Tálaláskor, szórjuk meg a mandulával, tegyünk rá mézet, és még egy banánt felkarikázhatunk mellé.


Megjegyezés:
 Nálunk sokszor gyors reggeliként is ez a palacsinta készül, de akkor nem teszek bele mandulát, csak gyorsan összekeverem a banánt a tojásokkal és már sütöm is. Mindig hamar elfogy! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr597244585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása