Téli leveles tésztás finomságok - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Téli leveles tésztás finomságok Szólj hozzá!

Téli leveles tésztás finomságok

By: szabojucus 2018. február 01.

Imádom a leveles tésztát. Szerintem egy háztartásból sem hiányozhat. Egy csomó egyszerű finomság készíthető belőle, és még túl nagy konyhai jártasság sem kell hozzá. Minden évszakban csak kiválasztjuk a legfinomabb alapanyagokat, egy kis fűszert adunk hozzá, leterítjük vagy feltekerjük, és kész is az isteni vacsora!

Elhoztam Nektek a két legújabb kedvencemet, ezúttal téli finomságokkal megpakolva. A barátaimon már teszteltem, és mind a kettő átment a szűrőn! Most pedig az érdekelne, hogy Ti melyiket kóstolnátok meg azonnal?

teli-almas-sajtos-currys-lepeny-5-hozzavalobol_2.jpg

Téli almás-currys-sajtos lepény

Bár egész évben lehet már venni, nekem mégis az egyik leginkább téli alapanyag az alma. Emlékszem gyerekoromban nagy zsákokban tároltuk a pincében, és én csak reméltem, hogy a tél végéig kitart! Ezt a lepényt az alma édeskés íze, az ementális Medve sajt, a ropogós dió és curry teszi igazán különlegessé.

Elkészítés idő: 30 perc

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 doboz Medve Ementáli Sajtos Szendvicskrém
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb alma 
- 10 dkg dió
- 1 teáskanál curry

Szükséges eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- szilikonlapát
- egy nagyobb tepsi 

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.

2. A almát mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A diót aprítsuk fel.

3. A tepsibe terítsük ki a leveles tésztát. Külön sütőpapírra nem lesz szükség, mert a tésztát azzal együtt csomagolják. Kenjük rá egyenletesen a sajtot, a szilikonlapát segítségével. Fektessük szép sorba a lepényre az almaszeleteket, majd szórjuk meg a dióval és a curryvel. A tészta széleire is tegyünk, így mikor felhajtuk 1-1 cm-t a lepény széleiből, a hajtás alá is jut belőle. (Fázis fotók a galériában »)

4. Tegyük a lepényt előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük szép ropogósra. 

 

Téli gombás-sajtos lepény

A másik nagy kedvenc téli alapanyagom a gomba. Ami persze nekem csakis kakukkfűvel az igazi. Ehhez már csak egy kis szárzeller és ementális Medve sajt kell, s kész is az isteni vacsora.

teli-gombas-sajtos-csiga-5-hozzavalobol_1.JPG

Elkészítés idő: 30 perc

Hozzávalók (20-22 csigához):
- 1 csomag leveles tészta
- 1 doboz Medve Ementáli Sajtos Szendvicskrém
- 10 dkg gomba
- 1 szál szárzeller
- 1 teáskanál szárított kakukkfű

Szükséges eszközök:
- vágódeszka 
- kés
- szilikonlapát
- egy nagyobb tepsi 

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. 

2. A gombát hámozzuk meg, és mossuk meg a zellerrel együtt. Mind a kettőt vágjuk vékony szeletekre. 

3. A tepsibe terítsük ki a leveles tésztát. Külön sütőpapírra nem lesz szükség, mert a tésztát azzal együtt csomagolják. Kenjük rá egyenletesen a sajtot, a szilikonlapát segítségével. Fektessük szép sorba a lepényre a zellert, majd a gombát és szórjuk meg a kakukkfűvel. 

4. Tekerjük fel jó szorosan. A sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe, vágjunk 1 cm vastag szeletekre, és helyezzük szépen egymás mellé a tepsibe. Körülbelül 20-22 szelet lesz belőle. (Fázis fotók a galériában ») 

5. Tegyük a meleg sütőbe, és 15-20 perc alatt pirítsuk ropogósra.

 

Ez az utolsó recept abból a 4 részes sorozatból, amiben dupla vacsorarecepteket mutatok be Nektek különböző Medve sajtokkal. Nektek csak az a feladatotok, hogy:

1. Minden alkalommal a Facebookon megszavazzátok, hogy melyik recept tetszett jobban az aktuális kettő közül, melyiket szeretnétek, hogy felkerüljön a Sajtbisztró weboldalára (https://www.sajtbisztro.hu/) és a Medve Sajt Facebook oldalára (https://www.facebook.com/medvesajt/).

2. A Február 5-ig pedig várjuk Tőletek a saját kedvenc 5 hozzávalós, Medve sajtos receptetek a medvesajt@5hozzavalo.hu e-mail címre! Mert a receptek közül kiválasztom a két legjobbat, amiknek a beküldőit egy-egy Medve sajtos ajándékcsomaggal jutalmazunk meg. Ezeket a recepteket is elkészítem, lefotózom, és a két recept közül az Olvasók is kiválaszthatják kedvencüket szavazással. Bővebben a játékról itt olvashattok »

A már elkészült receptekbe itt tudtok beleolvasni:
Két salátavacsora Medve Aranyfalatokkal »
Kétféle burgonya Medve sajttal »
Kelbimbó vagy brokkoli? Vagy inkább egy finom tészta?

Csak hogy lássátok, tényleg könnyű megcsinálni, készítettem egy fotót, ahogy kis kuktám, Lotti lányom segít! :)

5-hozzavalo-kis-segitsege.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr4713552085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása