Szuper alternatívája lehet a reggeli tojásos ételeknek ez vékony, tojásból készült lepény. Ebben a formájában helyettesítheti a kenyeret is, így már csak egy kis sonka, mozzarella és friss bazsalikom kell rá. Akár így lepényként, de akár szorosan feltekerve is ehetjük.
2020. március 8-án debütált az 5 hozzávalós gasztropercek az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Az első adásban Brokkilikrémes gnocchit készítettem, a másodikban Fitness fasírtgolyókat, ez pedig már a harmadik adás receptje!
Tojáslepény bazsalikommal
Hozzávalók (5 tekercshez):
- 2 tojás
- 0,5 dl tejszín
- 10 dkg szárított sonka
- 10 dkg mozzarella sajt
- 1 marék friss bazsalikomlevél
Szükséges eszközök:
- keverőtál
- villa
- 1 serpenyő
- szilikon lapát
- vágódeszka
- kés
- só
Elkészítés:
1. Tojásokat verjük fel a tejszínnel és pici sóval.
2. Serpenyőben süssük meg 5 részletben úgy, mintha palacsintát sütnénk.
3. Mossuk meg, és töröljük szárazra a bazsalikom leveleket. A mozzarellát vágjuk minél vékonyabb szeletekre.
4. Terítsünk sonkát, a mozzarellát és bazsalikom levelet az elkészült lepényekre. Ehetjük akár feltekerve, vagy félbe hajtva is.
KÖNYVAJÁNLÓ
Szeretnéd teli hassal indítani a reggeleket? 5 hozzávalós reggelik könyvemből megtudhatod hogyan.
Esténként nem akarsz órákon át főzni, mégis meleg vacsorát ennél? 5 hozzávalós vacsorák könyvemben biztosan találsz kedvedre valót!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.