5 hozzávaló

Zabpalacsinta, humusszal és zöldségekkel Szólj hozzá!

Zabpalacsinta, humusszal és zöldségekkel

By: szabojucus 2020. április 06.

Kezeket fel, aki szereti a palacsintát! Most pedig az tegye fel a kezét, aki nem csak kakaóval és lekvárral, hanem sósan is szokta enni! 

zabpalacsinta-zoldsegekkel_5_hozzavalobol.JPG

Elhoztam nektek az egyik kedvencemet a palacsintát, de úgy ahogy mostanában én eszem. Mivel a gyerekek most itthon vannak, ezért elég gyakran készül palacsinta. De bevallom én már unom az édes változatot, ezért kipróbáltam sósan azokból a hozzávalókból, amikor itthon találtam a hűtőben: cukkinivel, humusszal és avokádóval. 

Íme az 5 hozzávaló: #zabpalacsinta (a receptet hozzá itt találjátok) #cukkini #avokádó #humusz #rozmaring. Ha most nehezebb tudtok avokádót beszerezni, akkor helyette nyugodtan használhattok paradicsomot is.

zabpalacsinta-zoldsegekkel_5_hozzavaloja.jpg

Zabpalacsinta, humusszal és zöldségekkel

Hozzávalók (2 személyre):
- 4 db zabpalacsinta
- 1 db avokádó
- 1 közepes cukkini
- 5 evőkanál humusz
- 1 kávéskanál őrölt rozmaring

Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- serpenyő
- kanál

Elkészítés:
1. A serpenyőt szárazon tegyük fel a tűzhelyre közepes lángon melegedni.

2. A cukkinit mossuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A szeleteket fektessük a forró serpenyőbe, és pár perc alatt pirítsuk meg mind a két oldalukat.

3. Az avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját, hámozzuk meg, és vágjuk szintén szép hosszú szeletekre.

4. A zabpalacsintákat kenjük meg a humusszal. Szórjuk meg őket a rozmaringgal. Majd fektessük rá a cukkini és avokádó szeleteket, picit sózzuk meg és tekerjuk fel jó szorosan.

TIPP:
A lényeg, hogy szép vékonyra szeljük a zöldségeket, hogy könnyen fel lehessen tekerni a palacsintát!


Ha tetszik ez a bejegyzés, kövesd a blogot Facebook és Instagram vagy a Pinterest segítségével is!

zabpalacsinta-zoldsegekkel_5_hozzavalobol_werk.JPG

2020. március 8-án debütált az 5 hozzávalós gasztropercek az Élet-Formában, a FEM3 vasárnap esténként futó életmód magazinjában. Az első adásban Brokkilikrémes gnocchit készítettem, a másodikban Fitness fasírtgolyókat, a harmadik adásban Tojáslepény bazsalikommal, az ötödikben Krémes polentát pirított gombával ez pedig már a hatodik adás receptje. 

Az 5 hozzávalós gasztroperceket itt visszanézhetitek, ha esetleg lemaradtatok róla (tekerjetek 9:10-re).

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1915594786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.