Összeállt a fejemben egy Karácsonyi menü, amiben a receptek praktikusak és gyorsan elkészíthetők és pazarlás menetes lehet vele a menü, mert minden maradék tojás sárgáját, vagy fehérjét és minden leeső leveles tészta darabot fel fogunk használni belőle.
Az utolsó recept a "maradékmentes karácsonyi menü" sorozatomból, szintén egy nasi lesz. Ehhez a legutolsó megmaradt kis darab leveles tésztákat, bacont és a tojássárgáját fogjuk felhasználni.
Az 5 hozzávalót megtalálod a Instán és TikTokon is!
A menü első rész egy édesség volt: tejszínhab, habcsók és eper. A második része egy főétel: leveles tészta, camembert, áfonya és bacon. A harmadik sós karácsonyfák leveles tésztából.
A világ legegyszerűbb karácsonyi nasija
Bacon és leveles tészta
Elkészítési idő: 10 perc + 15 perc sütés
Hozzávalók:
- leveles tészta (ami megmaradt a Hópehely és Karácsonyfa készítése után)
- bacon (ami megmaradt a Hópehely és Karácsonyfa készítése után)
- tojás (ami az előző "maradékmentes karácsonyi" receptekből megmaradt)
- só
- frissen őrölt bors
Szükséges eszközök:
- vágódeszka
- kés
- tepsi
Elkészítés:
1. A leveles tésztát megmaradt darabjait, amennyire tudjuk csíkokra vágjuk. Csíkhoz hasonlóra formáljuk (megnézhetitek majd lenti videóba, nekem milyen formátlan csíkok maradtak)
2. A bacont, ami megmaradt vékony csíkokra vágjuk. egy levele tészta csíkra egy bacont fektetünk, és megtekerjük.
3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük tojással, majd a sóval és borssal megszórjuk.
4. 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Mutatom az én maradékaim milyenek voltak, és mi született belőlük:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.