Remélem megfogadtátok a tanácsomat, és mindig van otthon a hűtőtökben leveles tészta! Rengetek finomságot lehet belőle készíteni, sósat, édeset, laposat, kereket, csavarost, batyusat, csigásat, rózsást, és mindben az a jó, hogy kevés előkészítéssel gyorsan lekészül.
Szóval ilyen hidegben, mikor nincs az embernek kedve otthonról kimozdulni, akkor isteni ebédet is lehet belőle készíteni. Tulajdonképpen annyi a dolgotok, hogy kinyitjátok a hűtőt, és ráteszitek, amit benne találtok. Nálunk most ezek voltak otthon kéznél: pár szelet chorizo, egy kisebb cukkini, és egy kis házi ketchup. Ehhez már csak egy kis fűszer kellett, én kakukkfű mellett döntöttem, és már készülhet is az ebéd!
CHORIZOS, CUKKINIS LEPÉNY
Elkészítési idő: 5 perc előkészítés, 20 perc sütés
Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini
- 5 dkg chorizo szeletelve (vagy bármilyen más épp otthon lévő szalámi is jó lesz)
- 1 csomag leveles tészta
- 5 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál kakukkfű
Szükséges eszközök:
- zöldséghámozó
- tepsi
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra, ha lehet csak alul sütésre állítástok.
2. A cukkinit megmossuk és vágjuk vékony szeletekre a zöldséghámozóval.
3. A leveles tésztát a vele csomagolt sütőpapírral együtt terítsük a tepsibe.
4. Tegyük rá a paradicsompürét, és egyenletesen kenjük szét a tésztán. Majd szórjuk meg a kakukkfűvel. A sütőpapír segítségével 1-1 cm-et hajtsunk fel a lepény minden oldalából. Szép sorban tegyük rá a cukkiniszeleteket, majd a tegyük a tetejére a chorizot.
5. Mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 20 perc alatt elkészül.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.